Radu Carp (PNL): Avem un premier captiv majorităţii PSD. Aşa se explică de ce Petre Tobă este menţinut în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Carp
Radu Carp

În urma deciziei de a nu modifica legea electorală prin ordonanţă de urgenţă, secretarul executiv al PNL, Radu Carp, l-a acuzat pe premierul Dacian Cioloş că „este captiv majorităţii PSD“.

 „Nu era nevoie de consultări ale primului-ministru cu partidele politice pentru a constată că nu există o majoritate palamentara în favoarea modificării sistemului electoral pentru alegerile locale. Prin poziţia să de a da Parlamentului spre rezolvare problemă, Dacian Clolos s-a declarat, începând de astăzi, adeptul guvernării pe bază unei majorităţi parlamentare, această fiind construită în jurul PSD. Avem astfel un guvern care trebuie să acţioneze potrivit acestei majorităţi şi un prim-ministru captiv aceleiaşi majorităţi.  Este foarte bine că situaţia politică a devenit mai uşor de înţeles“, a scris Radu Carp pe Facebook. 
 
„Lucrurile nu mai sunt ce păr a fi, ci chiar ceea ce sunt. Aşa se explică de ce Petre Tobă este menţinut în funcţie-majoritatea parlamentară îl susţine. Aşa se explică de ce Vasile Dâncu nu vrea să adopte nicio măsură reală de reforma a administraţiei-majoritatea parlamentară este împotrivă oricărei reforme în direcţia descentralizării. Aşa se explică de de Adrian Curaj nu şi-a manifestat intenţia de a se retrage de la ASSN-majoritatea parlamentară, inclusiv domnul Oprea, susţine acest proiect. Guvernul Ponta a plecat, majoritatea parlamentară care l-a susţinut a rămas şi susţine guvernul Ciolos, încercând însă să acrediteze ideea că este în opoziţie. Aparent, un joc politic de mare, imensă subtilitate. În realitate, nimic nou sub soare“, a dăugat liberalul. 

„Premierul se derobează de responsabilitate“

Şi Ionuţ Stroe, purtătorul de cuânt al PNL, l-a criticat pe Dacian Cioloş. ''Constatăm că premierul se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor şi trimite această sarcină Parlamentului. Din acest moment obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgenţă a acestui proiect pe care l-am depus încă de anul trecut'', a scris Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, pe Facebook după ce premierul a arătat că, în urma discuţiilor cu partidele, a rezultat nu există în acest moment o majoritate parlamentară foarte clară care să susţină modificarea legii privind alegerea primarilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite