PRM a intrat în era post-Vadim
0Epoca lui Corneliu Vadim Tudor în fruntea Partidului România Mare s-a sfârşit brusc. Delegaţi din 24 de filiale, nemulţumiţi de maniera în care a fost condus partidul în ultima vreme, s-au strâns într-o plenară extraordinară şi l-au „decapitat“ pe cel supranumit „tribunul“, cu 116 de voturi „pentru“ şi 9 „împotrivă“.
„Pentru Vadim, PRM este SRL. Pe noi se dărâma campania electorală, iar pe Vadim îl durea în pix, era la Capatos. Tribunul să se ducă la Academie, să plece din politică, e cel mai prost om politic de după ‘89“, au fost principalele acuzaţii venite din partea „rebelilor“.
În urma acestei demonstraţii de forţă, frâiele partidului au fost preluate de Ioan Bâldea, fost parlamentar PRM, secondat de Dumitru Badea, fost colonel de securitate, preşedinte al PRM Neamţ, tras pe linie moartă de Vadim Tudor. Aceştia s-au grăbit să anunţe organizarea unui congres extraordinar al partidului, în cadrul căruia să fie aleasă o nouă conducere. Locul şi data? „Încă nu ştim exact. Probabil va fi pe 27 iulie, la Bucureşti, să vedem ce sală găsim, ce bani avem“, a anunţat Badea după plenară.
„Pot vota si demiterea Reginei Angliei“
Însă Coneliu Vadim Tudor, aşa cum îl ştim, nu s-a lăsat impresionat de răzvrătirea foştilor săi aliaţi şi a scos asul din mânecă. „Nimeni nu mă poate înlocui pe mine pentru că marca PRM este înregistrată la OSIM pe numele meu. Pot vota şi demiterea Reginei Angliei şi să-l pună pe regele Cioabă“, a clamat Vadim Tudor. În aceste condiţii, răsturnarea lui Vadim Tudor se loveşte de nulitate, acesta fiind, de facto, liderul şi proprietarul partidului.
„Tribunul“ a căutat ţapul ispăşitor şi l-a găsit în persoana lui Viorel Hrebenciuc, parlamentar PSD. „Este o făcătură penibilă a mafiei PSD conduse de Viorel Hrebenciuc, care pune la bătaie circa 2.200.000 de euro pentru spargerea PRM. Prima tranşă de bani a fost dată acum, 200.000 de euro pentru închirierea sălii la Palatul Parlamentului, şi urmează să mai livreze 2.000.000 pentru reorganizarea filialelor în teritoriu, după chipul şi asemănarea PSD“, a mai acuzat Corneliu Vadim Tudor.
Acelaşi Dumitru Badea a ţinut să-i dea replica lui Vadim Tudor. „Cine cumpără un partid de 1%? Cine sunt eu să pot vinde PRM? În loc să se gândească la o modalitate prin care să întărească partidul, se gândeşte numai la prostii. Eu cu Hrebenciuc nu am mai vorbit din 2004“, s-a apărat Dumitru Badea.
Funar, cârtiţă sau succesor?
La votul de blam a participat şi Gheorghe Funar, membru cu vechime în PRM. Deşi numele lui Funar a fost vehiculat ca posibil succesor, Vadim Tudor nu s-a aratat îngrijorat: „E Funar acolo, mi-a zis despre ce este vorba“, a spus el. Nici Gheorghe Funar nu părea încântat de ideea unei candidaturi. „Nu mi-am propus să candidez pentru şefia PRM. Nu am venit astăzi, aici, cu aceste gânduri“, a spus el.