Preşedintele Comisiei de la Veneţia: Calendarul revizuirii Constituţiei s-a modificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio
Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a declarat vineri că propunerea care vizează revizuirea Constituţiei este aşteptată la începutul anului viitor.

Prezent la o conferinţă organizată la Bucureşti de Ministerul român de Externe şi Comisia de la Veneţia, Buquicchio a declarat, pentru “Adevărul”, că potrivit noului calendar, propunerea legislativă va fi trimisă Comisiei de la Veneţia în următoarele săptămâni.

“Vom începe să o analizăm şi, probabil, vom avea o opinie preliminară în martie sau, cel târziu, în iunie, pentru ca propunerea să fie adoptată de Parlament sau prin referendum până la finalul lui 2014”, a explicat el.

Întrebat dacă forul pe care îl conduce a fixat un termen anume, Buquicchio a replicat: "Nu dau termene, pentru că nu depinde de mine. Nu suntem Poliţia, dar vreau să subliniez că, în ce priveşte revizuirea, trebuie ca majoritatea să se pună de acord. Nu e posibilă unanimitatea, dar în cadrul majorităţii trebuie să existe un consens".

Anterior, după vizita reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia la Bucureşti, în iulie, s-a stabilit ca modificările să fie trimise până la finalul lunii septembrie, dar calendarul nu a fost respectat, drept urmare s-a stabilit un nou termen.

Gianni Buquicchio a acordat un interviu ziarului “Adevărul”, în care a comentat modificarea Constituţiei, a vorbit despre aspectele migraţiei politice, ingerinţa politicului în Justiţie şi despre posibila trecere a României de la un sistem semiprezidenţial la unul parlamentar. Interviul integral va fi disponibil luni, 21 octombrie, în ediţia tipărită a ziarului “Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite