Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări pentru desemnarea unui premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Klaus Iohannis FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Administraţia prezidenţială a anunţat calendarul consultărilor cu partidele politice pentru desemnarea unui premier pentru a forma un nou Guvern.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, consultările cu partidele politice vor avea loc luni, de la orele 12.00, după cum urmează: 

Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD) şi Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) vor veni la consultări împreună de la orele12.00.

Începând cu orele 12.30, preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări cu Uniunea Salvaţi România (USR). 

De la orele 13.00, cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). 

De la orele 13.30, preşedintele va avea consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în urma depunerii mandatului lui Nicolae Ciucă că nu va mai face consultări pentru desemnarea unui nou premier până când partidele politice nu vor ajunge la un deznodământ privind formarea unei noi majorităţi în Parlament

Discuţiile pentru formarea guvernului PNL-PSD-UDMR, ţinute pe loc de numele premierului, au fost deblocate după ce liberalii l-au propus pe Nicolae Ciucă prima variantă la rotativă, scenariu de compromis şi pentru social-democraţi. 

Şi PSD a hotărât în unanimitate să accepte varianta unui premier prin rotaţie în viitorul Guvern PNL-PSD-UDMR. Partidul a decis şi ca varianta pe care o va propune pentru conducerea Executivului să fie preşedintele partidului Marcel Ciolacu. Grindeanu a subliniat că PSD trebuie să fie primul partid care dă şeful Guvernului pentru că au cei mai mulţi parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite