Poşta lui Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională Poşta Română a încheiat anul 2013 cu pierderi de 6,67 milioane de euro şi cu datorii de 176,4 milioane de euro. Aceste cifre ar trebui cunoscute de toţi clienţii Poştei, persoane fizice sau juridice, inclusiv Victor Ponta.

Luni dimineaţa, la ora 8.11, stăteam la coadă la un ghişeu al unui oficiu poştal din sectorul 3, pe undeva pe lângă Ozana. În faţa mea erau 10 persoane, în spate, vreo 15. Stăteam bine, pentru că prinsesem coada înainte să deschidă oficiul, la opt fără un sfert. Ca să-ţi ridici un aviz la Poştă, trebuie să-ţi iei o zi liberă de la serviciu.

Era o singură funcţionară la ghişeu, care nu-şi mai vedea capul de treburi: elibera avize, număra banii, achita alocaţiile, şomajul, pensiile întârziate, împărţea cardurile de sănătate, răspundea unor colege care o întrebau de nu ştiu ce avize, suna pe mobil un coleg ca să-l întrebe dacă-şi mai aminteşte de o hârtie, răspundea cât se poate de calmă celor care se băgau în faţă ca să întrebe dacă „a venit handicapu’“ ori dacă „avizele din 6 octombrie mai sunt valabile“...

Sper ca Poşta Română să dea faliment cât mai repede şi să dispară din viaţa românilor.

Coada mergea foarte greu. Mă gândeam că, la câţi manageri, directori şi băgători de seamă a avut Poşta asta, oare câţi s-or fi gândit cum să scurteze timpul de aşteptare al clienţilor la ghişee. Câţi s-or fi gândit? Niciunul, de vreme ce timpul de aşteptare este la fel de mare ca cel din anii ’70. Poşta Română pare să fie „o captură de război“. De la mobilierul decăzut la funcţionarele demoralizate şi acrite, de la aerul stătut din oficii la boncăniturile ştampilelor care se aplică pe avize, pe plicuri, pe chitanţe, zgomote ce dăinuiesc din Epoca de Piatră.

Mi-a venit rândul la 8.35. Am întins avizul funcţionarei şi am observat pe birou, mai la dreapta, dar la vedere, un teanc de flyere colorate, ăştia au tombole, stai să vezi! – mi-am zis. Dar am citit: „Traian Băsescu îl susţine şi îl votează pe Klaus Iohannis“. În josul fluturaşului: „Ai grijă ce votezi! Cine a tăiat o dată pensiile, le va tăia din nou!“. Am apucat un fluturaş, l-am întors şi am citit: „Klaus Iohannis vrea să-ţi taie pensia!“. Am deschis paginile de mijloc şi un titlu cu roşu a ţâşnit: „Doar Ponta protejează Pensiile!“. Şi trei poze aruncate pe pliantul publicitar, Ponta cu nişte pensionari şi ţărani, penibil Ponta! Cu siguranţă că audienţa pe care o obţine Ponta cu aceşti fluturaşi mincinoşi, plasaţi strategic la un ghişeu al Poştei Române şi toleraţi la prima oră a dimineţii de angajaţii companiei,  este mult mai mare decât audienţa unui interviu al său la Antena 3 sau România TV. Dar e aceeaşi audienţă de pensionari şi asistaţi care înghit orice, ca pelicanii.   

Sper ca Poşta Română să dea faliment cât mai repede şi să dispară din viaţa românilor. A servit destul intereselor politice, i-a ajutat pe mulţi aventurieri să facă averi şi a stat „poştă“ la mulţi „poştaşi“. Ultimul „poştaş“ este Victor Ponta.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite