Ponta, despre conflictul dintre Negoiţă şi Ghiţă: O să-i chem la emisiunea „Iartă-mă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Primarul Robert Negoiţă a declarat că va încerca să îşi rezolve problemele cu al său coleg de partid, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, dar a evitat să spună concret dacă va renunţa la plângerea depusă împotriva acestuia, premierul Ponta adăugând că îi va duce pe amândoi la emisiunea TV "Iartă-mă!".

Primarul PSD al sectorului 3 din Bucureşti a preferat doar să repete că îl va sprijini pe liderul PSD, premierul Victor Ponta în viitoarea campanie pentru preşedinţie.

Premierul Victor Ponta şi primarul Robert Negoiţă au inaugurat joi o nouă creşă în sectorul 3, iar presa a profitat de ocazie pentru a-l întreba pe cel din urmă dacă a rezvolvat conflictul cu Sebastian Ghiţă.

Iniţial, Negoiţă nu a dorit să comenteze, dar a răspuns premierul Ponta în locul său.

"Vorbesc eu, da?! Sunt colegi, dacă au ceva de împărţit, discută între ei şi avem împreună, toţi, un obiectiv important şi eu mă bazez pe Robert pentru noiembrie, aşa cum m-am bazat întotdeauna şi cum el s-a bazat pe mine pentru campania la locale, să ne realizăm aceste obiective", a spus Ponta.

Jurnaliştii au insistat şi l-au întrebat pe Negoiţă dacă are de gând să retragă plângerea depusă la Parchet împotriva lui Ghiţă.

"Aşa cum spunea şi domnul prim-ministru, am de gând să-l susţin total în această toamnă pentru campania electorală şi pentru a aduce o schimbare atât de necesară în România, care se va produce în noiembrie", a fost răspunsul primarului Negoiţă.

În lipsa unui răspuns la subiect, ziariştii au reluat întrebarea.

"Aveţi încredere că avem maturitatea necesară să rezolvăm toate problemele. Dacă am spus aveţi încredere, era afirmativ, nu?", a spus Negoiţă.

Premierul Ponta a încercat să detensioneze situaţia şi a glumit: "O să-i chem la emisiunea «Iarta-mă»! ", iar atunci când i s-a atras atenţia că nu mai există această emisiune a replicat "Nu-i nimic, o facem noi!".

Premierul a lăsat ulterior gluma deoparte şi a încheiat subiectul prin apelul la solidaritatea de partid de care membrii PSD trebuie să dea dovadă în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

"Dincolo de acest lucru, pot să vă spun că la întâlnirea de la Orăştie şi cei mai tineri, din generaţia mea, şi cei mai puţin tineri şi mai experimentaţi au înţeles că avem un obiectiv fudamental comun şi că nimic nu-i mai impiortant decât acel obiectiv. Ori, din punctul ăsta de vedere, o să vedeţi, cum de altfel aţi văzut de multe ori în ultimii ani, un PSD extrem de solidar şi de disciplinat şi asta e una din armele noastre principale", a adăugat Ponta.

La jumătatea lunii mai, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere penală în cazul deputatului Sebastian Ghiţă, după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon.

În urma plângerii formulate de Robert Negoiţă, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală pentru fapta de ameninţare împotriva deputatului Sebastian Ghiţă.

Liderul PSD Victor Ponta a admis atunci că le-a atras atenţia, în CExN, social-democraţilor Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă, el cerându-le să nu mai existe „discuţii” şi arătând că a fost rezolvat conflictul dintre cei doi, iar astfel de discuţii afectează imaginea PSD atunci când apar.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-ar fi atras atenţia primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, asupra faptului că i-a făcut o plângere penală deputatului Sebastian Ghiţă, el arătând că astfel de lucruri nu se fac în partid şi în niciun caz în campania electorală, potrivit unor surse din PSD.

Aceleaşi surse au arătat că Negoiţă i-a replicat lui Ponta că a recurs la acel gest pentru că nu s-ar fi simţit apărat de partid şi că aceasta a fost metoda prin care a considerat că se poate apăra.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite