Ponta vrea să continue guvernarea în formula USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul  Victor Ponta a declarat, joi, că doreşte continuarea guvernării "în formula USL" şi că va face toate eforturile care ţin de el şi de PSD pentru ca Uniunea să treacă şi peste această criză.

"Vreau în acelaşi timp să fim toţi la guvernare, nu doar dimineaţa şi după-masa, iar seara unii să fie în opoziţie, deoarece aşa s-a întâmplat în cazul CDR şi al Alianţei D.A. şi lucrurile nu s-au terminat cu bine", a spus liderul PSD, la Antena 3.

El a mai afirmat că acele persoane care vorbesc despre ruperea USL fac jocul lui Traian Băsescu.

Ponta a spus că intenţionează să aibă o nouă întâlnire cu Crin Antonescu, atunci când liderul liberal va reveni în ţară.

Iohannis dă ultimatul PSD

Vizavi de propunerea ca Partidul Conservator să aibă un vicepremier în guvernul României, Iohannis a spus că nu este de acord "absolut deloc", acesta adăugând că nu i se pare deloc firesc ca PNL şi PC să fie pe picior de egalitate din acest punct de vedere.

„După părerea mea nu există această posibilitate (ca PC să aibă un vicepremier, n.r.), noi am fost foarte categorici în această chestiune şi în consecinţă PSD-ul va trebui să aleagă, foarte simplu, între noi sau ei. Noi nu putem să acceptăm ca PC-ul să fie pus pe picior de egalitate cu PNL-ul, adică să aibă vicepremier”, a spus Iohannis. În opinia sa, faptul că liberalii nu acceptă un vicepremier PC nu înseamnă că PSD-ul ar trebui să renunţe la alianţa cu conservatorii. „Nici nu a cerut cineva să renunţe PSD la o alianţă cu PC, cu toate că nu prea ştiu la ce-i ajută, dar în fine. Este treaba lor, noi nu am făcut niciun fel de solicitare în acest sens. Dacă ei dintr-o dată se înţeleg super bine să rămână împreună, e ok”, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite