Ponta susţine descentralizarea: „Sunt singurul premier care crede că Guvernul are prea multe responsabilităţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, a declarat vineri, la reuniunea aleşilor locali, că susţine proiectul descentralizării, întrucât Executivul este încărcat de responsabilităţi.

“Reforma presupune o schimbare fundamentală, benefică pentru România. Cred că sunt singurul premier care crede că Guvernul are prea multe responsabilităţi, iar legitimitatea este a celor aleşi în mod direct de către cetăţeni”, a declarat Ponta, în cadrul Ligii Aleşilor Locali.

Totodată, premierul a subliniat că susţine proiectul descentralizării şi i-a îndemnat pe aleşii locali să aibă aceeaşi atitudine.

“Reuniunea precede şedinţa Consiliului Naţional de mâine, la care veţi fi prezenţi, însă am gândit că în acest moment principalul obiectiv pe termen scurt al PSD, al USL îl reprezintă prima descentralizare din 1989 încoace. E o lege extrem de importantă şi vreau ca reuniunea de astăzi să aibă ca principal obiectiv prezentarea proiectului descentralizării al vicepremierului Liviu Dragnea, cel care a lucrat în ultimii ani la acest proiect important pentru România. Vă rog să vă implicaţi în dezbatere, astfel încât Consiliul Naţional să adopte o poziţie clară, de susţinere”, a mai spus Ponta.

În opinia liderului social-democrat, principalele categorii care se vor opune proiectului vor fi funcţionarii din administraţia centrală, dar şi “acele partide incapabile să câştige alegerile locale”.

“E momentul în care trebuie să luăm decizii şi să ni le asumăm”, a conchis Ponta. 

Liga Aleşilor Locali a reunit, vineri, la Palatul Parlamentului, peste 1000 de aleşi locali. În cadrul reuniunii, vicepremierul Liviu Dragnea le va prezenta primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene proiectul descentralizării, elaborat de Ministerul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale. 

Anterior, în cadrul dezbaterilor pe tema descentralizării susţinute la "Atelierele Viitorului", organizate sub sigla Consiliului Naţional al PSD, Dragnea a anunţat că va susţine proiectul în faţa celor 1000 de aleşi locali prezenţi la Parlament. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite