Ponta nu exclude varianta ca PSD să-l susţină pe Oprescu la prezidenţiale: Mi-ar plăcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Victor Ponta a susţinut luni că i-ar plăcea ca PSD să-l susţină pe Sorin Oprescu la prezidenţialele din toamnă, dar că decizia în acest sens este una comună.

„Nu ştiu, o să discutăm. Eu nu exclud această variantă, dimpotrivă, mi-ar plăcea. Dar aici e o decizie comună pe care trebuie să o luăm“, a spus Ponta, subliniind că 

Oprescu este, de fapt, unul dintre marii lideri ai PSD, chiar dacă nu mai este în PSD.

„Domnul Oprescu e acelaşi om pe care eu l-am cunoscut şi pe care îl apreciez foarte mult. E, de fapt, unul din marii lideri ai PSD, chiar dacă nu mai e în PSD, pentru că e singurul social-democrat care a câştigat Primăria Capitalei - să nu uităm acest lucru“, a mai spus Ponta.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică seară, la postul Antena 3, că este dispus să candideze la alegerile prezidenţiale, însă numai dacă va avea sprijinul PSD şi al „poporului PSD“.

„Mă onorează ceea ce a spus Victor Ponta, cred că ar onora pe oricine, pentru că funcţia de preşedinte este una de demnitate în stat. Chestiunea stă în felul următor: Sunt foarte conştient că, dacă aş fi în această situaţie, am nevoie de o platformă puternică, de stânga, că de acolo provin. (...) Sunt conştient că am nevoie de o extracţie a societăţii civile ca să susţină lucrul acesta, pentru că altfel nu mă duc ca să mă aflu în treabă acolo. Mă duc, dacă va fi cazul şi dacă voi fi în această ipostază ... eu cred cu tărie că aşa e corect să spun în momentul în care, în ţară, astăzi, se întâmplă ca în povestea cu Albă ca Zăpada: oglindă, oglinjoară, cine e cel mai frumos din ţară, cine e cel mai prezidenţiabil din ţară? Eu nu stau să mă joc. Eu cu neamul meu nu mă joc, eu nu mă duc nici să fiu iepuraşul cuiva, nici să mă mângâie cineva pe cap, nu. Şi lucrurile astea le-am spus întotdeauna cinstit. Nu este nehotărâre, o spun apăsat: dacă va fi cazul ca aceste elemente, de care vorbim deschis aici, da, mă duc; dacă nu va fi cazul, îmi văd în continuare de treabă“, a declarat Sorin Oprescu.

Edilul condiţionează o eventuală candidatură de susţinerea din partea unei platforme puternice. „Această platformă înseamnă ceea ce eu numeam, cu dragoste şi cu respect, poporul PSD. Asta înseamnă o platformă de stânga, într-o alianţă de stânga, fiind un om de stânga“, a adăugat el.

Oprescu a arătat totodată, referitor la cum ar trebui să fie în opinia sa preşedintele, că acesta trebuie să fie independent din punct de vedere al apartenenţei la partid.

"Statutul unui viitor preşedinte trebuie să fie într-adevăr independent, nu mazetă aşezată la Cotroceni", a mai spus el. De asemenea, întrebat pe cine ar numi premier în cazul în care ar câştiga alegerile, Sorin Oprescu a spus că are „trei nume“: Victor Viorel Ponta.

Citeşte şi:

PSD, şedinţă într-o bază militară. Ponta: Dacă vor fi mai mulţi doritori să candideze pentru preşedinţie, facem alegeri preliminare în partid

Social-democraţii s-au reunit, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) care are loc la Orăştie, într-o fostă bază militară. Victor Ponta a declarat înainte de şedinţă că se va lua în calcul varianta organizării de alegeri interne în partid numai în situaţia în care vor exista mai mulţi doritori care să candideze la prezidenţiale. Numele vehiculate frecvent ca potenţiali candidaţi sunt cele ale lui Victor Ponta şi Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite