Ponta: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un program inspirat integral din cel încheiat de USL în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că programul pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea este un document care nu reprezintă programul de guvernare din decembrie 2012, dar e inspirat aproape integral din acesta.

"Noul Guvern, în baza articolului 114 din Constituţia României, îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare, ci un program. Aşa spune Constituţia, aşa facem! Este un program care va cuprinde principalele acţiuni şi principalele direcţii de acţiune ale Guvernului în perioada următoare. Evident că nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape în totalitate din programul de guvernare aprobat în 2012“, a explicat premierul, subliniind că sunt lucruri care s-au realizat deja şi nu are rost să le mai propună încă o dată.

Ponta a mai ţinut să precizeze că, deşi a ajuns la un numitor comun cu preşedintele Traian Băsescu, acest lucru nu trebuie interpretat într-o notă optimistă. 

"Fac aceste precizări pentru că am văzut un val de optimism că e pace între Guvern şi Preşedinte. Eu nu imi fac asemenea iluzii şi nu vreau să iluzionăm pe nimeni. Nu e deloc pace şi nici nu cred că va fi până în decembrie, când vom avea un preşedinte care va înţelege să fie presedinte arbitru si nu unul jucator. Aseară a fost doar un armistiţiu impus de două lucruri: de votul Parlamentului de marţi (...) şi de realitatea regională şi europeană. UE şi partenerii noştri trans-atlantici au nevoie de o Românie stabilă şi democratică şi serioasă, tocmai în momente foarte dificile şi foarte apropiate de graniţele noastre", a afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi:

Noii miniştri au depus jurământul. Băsescu: „Salut revenirea UDMR la guvernare. Şampanie nu am, pentru că premierul mi-a dat un buget mic”

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a noilor miniştri, după ce a discutat cu premierul Victor Ponta. La rândul lui, şeful Executivului a fost de acord să modifice programul de guvernare, la solicitarea preşedintelui.

Guvernul Ponta III a trecut de votul Parlamentului

Guvernul Ponta III a primit, marţi, votul Parlamentului, fiind întrunite 346 opţiuni favorabile, în timp ce 192 senatori şi deputaţi s-au exprimat „împotrivă“. Hotărârea Parlamentului de învestire a noului Executiv ar putea fi contestată la CCR, iar şeful statului ar putea amâna festivitatea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite