Ponta: Doamnele noastre nu se vor comporta precum cele două ţaţe europene, creaţii ale lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, după depunerea la BEC a candidaturilor pentru europarlamentare, că domnii şi doamnele din Alianţa PSD-PC-UNPR nu se vor comporta precum „cele două ţaţe europene, creaţii, la propriu şi la figurat, ale preşedinteului Traian Băsescu“.

„Vreau să spun că în primul rând ne mândrim cu toţi candidaţii noştri şi nu este o listă oarecare, din primii cinci candidaţi trei sunt doamne, care cred că ne vor reprezenta cu mare cinste şi mare onoare în PE. Pentru noi este extrem de important ca după 25 mai vocea României să fie reprezentată în PE, mai departe în CE, în structurile europene, mult mai puternic decât a fost în ultimii ani", a spus Victor Ponta, imediat după depunerea dosarelor candidaţilor.

Liderul PSD a precizat că aceştia vor fi în primul rând reprezentanţi ai României, "după aceea, bineînţeles, vor fi social-democraţi".

"Vor vorbi de bine despre România, niciodată nu vor vorbi de rău despre ţara pe care o reprezintă, aşa cum au făcut-o, din păcate, alţii, vor susţine interesele noastre naţionale şi interesele noastre politice în cadrul PE", a spus Ponta.

Preşedintele social-democrat a mai spus că alianţa va avea "o campanie pozitivă", în care va spune oamenilor ce a reuşit să facă până acum, ce vrea să facem în continuare şi ce doreşte să facă în PE".

"Dacă alţii vor avea campanii negative, e problema lor, dar cred că noi avem foarte multe lucruri pe care le-am făcut deja şi oamenii aşteaptă, în primul şi în primul rând, mai mult bun-simţ, mai multă civilizaţie, mai multă construcţie, mai multă capacitate de a-i reprezenta pe ei cu adevărat", a subliniat Ponta.

Acesta a explicat că domnii şi doamnele din PSD-PC-UNPR nu se vor comporta "ca un fel de ţaţe europene", aşa cum au făcut "cele două creaţii" ale preşedintelui Traian Băsescu.

"Pot să vă garantez că doamnele şi domnii care ne vor reprezenta în PE nu vor face cum am văzut în această săptămână cu două doamne care s-au comportat şi se comportă aşa ca un fel de ţaţe europene, se ceartă între ele. Amândouă, sigur, creaţii, la propriu sau la figurat, ale domnului preşedinte Băsescu. Cred că e o ruşine ceea ce vedem şi vă garantez, în numele tuturor doamnelor şi domnilor aflaţi pe lista noastră, că din partea candidaţilor noştri veţi avea atitudini care să-i facă pe români să se simtă mândri că sunt reprezentaţi în PE", a spus Ponta.

Întrebat cum se împacă ideea de campanie pozitivă şi declaraţiile "neacademice" la adresa Elenei Băsescu şi Monica Macovei, Ponta i-a spus jurnalistului că îşi cere scuze dacă l-a lezat în vreun fel. "Eu nu vreau să vă afectez sensibilitatea legată de doamna Băsescu şi de doamna Macovei", a precizat liderul social-democrat, recunoscând "sincer" că nu este deranjat de faptul că se ceartă între ele. Totodată, el a mai spus că între doamnele din Alianţa PSD-PC-UNPR nu va avea loc "o chestie atât de dâmboviţeană".

La 18 martie, europarlamentarul Elena Băsescu a lansat, pe blogul său, un atac la adresa Monicăi Macovei. "Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit în 2009 încrederea a peste 200.000 de români, nu m-am ascuns pe o listă. Singura mea candidatură electorală a fost un succes, în timp ce doamna europarlamentar, deşi dintr-o generaţie cu peste 20 de ani mai în vârstă ca mine, nu a avut acest curaj", a scris Elena Băsescu.

În plus, ea a susţinut că a fost "mai activă" decât Monica Macovei. "Am 1.859 de activităţi în PE, pe când doamna Macovei are 1.226. Şi dacă lucrurile ar fi stat invers, tot aş fi crezut că ambele sunt cifre respectabile, spre exemplu, faţă de activitatea distinşilor sau distinselor colege din PSD şi PNL. Deci, a spune despre mine că sunt cel mai activ europarlamentar român nu este o greşeală", a explicat fiica preşedintelui.

Totodată, Elena Băsescu a afirmat că Monica Macovei a ajuns şefa Delegaţiei pentru cooperarea dintre UE şi Republica Moldova "nu datorită talentelor sale remarcabile pe zona de politică externă sau a cunoaşterii situaţiei din Basarabia, ci datorită sprijinului primit de la preşedintele României". "A fost, ca să zicem aşa, o recompensă pentru faptul că pierduse ruşinos vicepreşedinţia Parlamentului European cu un scor cam cât la alegerile din PDL. La momentul acela, nu ştia nici măcar care sunt factorii de decizie din Republica Moldova sau reprezentanţii principalelor forţe politice", a mai scris Elena Băsescu.

Vezi şi:

Cu cine merge PDL la europarlamentare PDL va depune lista cu candidaţii la Parlamentul European pe data de 23 martie. Primele patru locuri sunt rezervate pentru actualii europarlamentari Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu.

Lupta PMP pentru europarlamentare Partidul Mişcarea Populară (PMP) se pregăteşte minuţios pentru primele alegeri de la înfiinţare, iar competiţia este puternică în interiorul partidului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite