Ponta, despre vizita premierului francez: „Relaţiile bilaterale au atins un nivel mult, mult superior celui din ultimii ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat joi, după întâlnirea cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, că vizita sa în România reprezintă o acţiune concretă de relansare a parteneriatului strategic între România şi Franţa.


„Aş vrea să consider această întâlnire ca o relansare a parteneriatului strategic între România şi Franţa, momentul în care dincolo de intenţiile frumoase începem să avem acţiuni concrete de colaborare, a afirmat pemierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la acre a luat parte şi omologul său francez.cu omologul său francez.

Premierul francez va fi prezent în România şi mâine (n.r. vineri), când francezii sărbătoresc Ziua Naţională a Franţei.

„Sunt cu atât mai onorat de această vizită cu cât mâine vom sărbători împreună Ziua Naţională a Franţei. Constat cu mare satisfacţie că în ultima perioadă relaţiile bilaterale au atins un nivel mult, mult superior celui din ultimii ani“, a mai adăugat şeful Executivului Victor Ponta.

În cursul dimineţii de vineri, 12 iulie, cei doi premieri vor face o vizită la Titu, la Centrul Tehnic al Dacia-Renault. Vineri seara, oficialul francez va participa la recepţia de Ziua Naţională a Franţei organizată de Ambasada de la Bucureşti, care a fost devansată în acest an cu ocazia acestei vizite.

Ayrault este prezent la Bucureşti însoţit de ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll, ministrul Comerţului Exterior, Nicole Bricq, ministrul Mediului, Philippe Martin şi Thierry Repentin, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Materiale pe aceeaşi temă:


UPDATE Traian Băsescu, la întâlnirea cu premierul Franţei: „România are multe probleme. Prima problemă este aderarea la Spaţiul Schengen“


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite