Ponta, despre relaţiile în USL: „Dacă am reuşit să facem pace la Ilfov, înseamnă că vom reuşi peste tot. Ăsta a fost testul cel mai dificil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, liderul PSD FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta, liderul PSD FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, vorbeşte despre unitatea USL, dar anunţă că PSD îşi doreşte să fie pe primul loc la alegerile europarlamentare şi să obţină un scor de 35%.

„Trebuie să ţinem USL unit şi eficient şi la Guvern şi în Parlament şi în structurile locale. Dacă am reuşit să facem pace la Ilfov, înseamnă că vom reuşi peste tot. Ăsta a fost testul cel mai dificil“, a declarat Ponta, la începutul şedinţei PSD.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni că social-democraţii îşi propun să obţină un scor de 35% la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

„În ansamblu, evident că PSD vrea să fie pe primul loc. Vrem să luăm un scor în jur de 35%. Dacă va fi mai mult, vă felicit. Dacă va fi mai puţin, ne analizăm să vedem de ce luăm mai puţin. Dar e un potenţial pe care îl avem în mod sigur şi pe care trebuie să-l valorificăm“, a mai spus Ponta.

Decizia finală se va lua însă în cadrul Comitetului Executiv al PSD, care va avea loc pe 1 şi2 ianuarie.

„Până atunci, fiecare organizaţie discută cu Liviu Dragnea şi Andrei Dolineaschi, astfel încât pe 31 să avem obiectivele pentru fiecare organizaţie“, a adăugat Ponta.

La începutul anului, Victor Ponta şi Crin Antonescu au făcut pace.  Ponta a anunţat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, este candidatul oficial al USL la alegerile prezidenţiale.

“Pentru buna activitate a Parlamentului, a Guvernului, am discutat depre relansarea activităţii politice în USL. În ce priveşte Protocolul şi speranţa noastră, poate uşor naivă, de a opri din discuţiile din media, precizăm clar că domnul Antonescu este candidatul nostru la prezidenţiale”, a declarat Ponta, după şedinţa liderilor alianţei.

Materiale pe aceeaşi temă:

Gabriela Firea a demisionat din PSD

Senatorul PSD Gabriela Firea anunţă că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov. Fosta jurnalistă îi acuză pe social-democraţi de pasivitate în cazul scandalului din Ilfov.

PSD s-a pierdut cu Firea - cum comentează social-democraţii decizia colegei lor. Dragnea: Sunt foarte supărat

Demisia Gabrielei Firea din PSD a tulburat spiritele în formaţiune. În timp ce preşedintele executiv al social-democraţilor, vicepremierul Liviu Dragnea, s-a declarat “foarte supărat”, dar a subliniat că înţelege decizia, alţii şi-au exprimat speranţa că Firea va reveni în partid.

Dragnea: E rău că PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov, discutăm luni în USL. Alianţa rezistă până se rupe

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că „este foarte rău“ că PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov, menţionând că subiectul va fi discutat într-o şedinţă a USL care va avea loc luni, iar „lucrurile se vor rezolva“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite