Partidele îşi pregătesc candidaţii pentru europarlamentare. Cine îşi doreşte un loc la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Petre Roman FOTO Adevărul
Fostul premier Petre Roman FOTO Adevărul

Listele pentru europarlamentare încep să prindă contur în fiecare partid. Dacă europarlamentarii actuali au proritate, locurile rămase libere sunt puse la bătaie, iar doritori sunt mulţi. Printre numele vehiculate se înscriu fostul premier Petre Roman şi vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu.

Potrivit unor surse din PNL, între cei cu şanse pentru a ocupa o poziţie eligibilă se află vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu. Contactat de Mediafax, Diaconunu a ocolit să spună clar dacă a luat o decizie în acest sens.

„M-am odihnit destul“, a fost răspunsul scurt a lui Mircea Diaconu.

Petre Roman şi-ar fi exprimat intenţia de a obţine un mandat în Parlamentul European, potrivit unor surse liberale. De asemenea, senatorii Ioan Ghişe şi Mircea Dobra sunt alţi liberali care i-au şoptit preşedintelui PNL, Crin Antonescu, despre dorinţa lor de a ajunge la Bruxelles. Luând în calcul că PNL îşi propune să obţină opt mandate la europarlamentare, iar actualii euroaparlamentari, cinci la număr, au prioritate, Crin Antonescu va avea o sarcină grea în alegerea candidaţilor. De campania liberalilor pentru alegerile europarlamentare se ocupă Marian Petrache, preşedintele PNL Ilfov.

La alegerile europarlamentare din mai, lista candidaţilor PSD ar putea fi deschisă de fostul preşedinte al partidului, Mircea Geoană, potrivit unor surse politice. Social-democraţii au stabilit deja că vor merge la europarlamentare împreună cu UNPR, care va avea, cel mai probabil, un loc pe listă.

În actuala legislatură europeană, PSD, în alianţă cu PC, a avut 12 mandate, în prezent (după excluderea lui Adrian Severin) având 11 eurodeputaţi: Cătălin Ivan (şeful delegaţiei PSD), Ioan Mircea Paşcu, Victor Boştinaru, Minodora Cliveti, Corina Creţu, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Daciana Sârbu, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Adriana Ţicău, Sabin Cutaş.

Şeful de campanie al PSD, Liviu Dragnea, i-a chemat astăzi la Bucureşti pe baronii locali pentru a discuta despre conflictele din teritoriu şi despre alegerile europarlamentare din mai. Potrivit declaraţiilor de până în acest moment, niciun europarlamentar PSD nu şi-a manifestat intenţia de a nu mai candida.

Pe aceeaşi temă:

Dragnea îi instruieşte pe baronii locali pentru europarlamentare: PSD va avea un număr mai mare de europarlamentari

Ponta: La organizarea alegerilor europene şi a referendumului vom ţine cont de Ordonanţa adoptată de Boc

Crin Antonescu: Alegerile europarlamentare, o radiografie a stării partidelor din România



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite