Ponta, despre o posibilă demisie din funcţia de premier: L-aş susţine pe Tăriceanu. Nu cred că sunt de neînlocuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Antena 3, că în eventualitatea în care ar demisiona de la şefia Guvernului l-ar susţine, pentru postul de şef al Executivului, pe liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu cred că sunt de neînlocuit. Voi susţine întotdeauna pe cineva care a candidat ca USL şi va susţine programul meu.”, a spus Ponta, la Antena 3. Premierul a detaliat şi a arătat că una dintre variantele sale ar fi propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru funcţia de prim-ministru.

„L-aş susţine pe Călin Popescu Tăriceanu, dar nu e un secret. Nu vreau să înceapă speculaţiile. Domnul Tăriceanu e un preşedinte de Senat foarte bun şi onorabil. Dar să nu credeţi că am ajuns la concluzia că numai eu pot fi prim-ministru. Dar predarea pe tavă către cei care au distrus România ar fi o trădare. Iar dacă cei care sunt acum în PNL au trădat, e păcatul lor.”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat cum a trăit pierderea alegerilor prezidenţiale, Ponta a răspuns: „A fost prea repede să candidez. Nu ştiu, oamenii au întotdeauna dreptate la vot. Cu siguranţă am fost un prim-ministru mai bun după pierderea alegerilor. ”

Citeşte şi: 

Ponta: Dacă îmi dau demisia, înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte; ar fi o trădare

Premierul Victor Ponta a vorbit luni seara, la Antena 3, despre decizia de a se retrage temporar din funcţia de preşedinte al PSD, dar şi despre efectele gestului său asupra coaliţiei de guvernare şi asupra PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite