Ponta, despre liderii PSD: Când am stat lângă ei, am greşit foarte tare. Când stăteau lângă mine pe scenă, de nu mai aveam loc să respir, nu mai eram securist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ponta / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat sâmbătă, la lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare, că locul său şi al colegilor săi din Pro România nu va fi alături de PSD. „Nu ne întoarcem în timp“, a spus fostul premier.

"Am fost odată pe stadion cu foarte mulţi oameni şi foarte mulţi au înîeles că e vorba de aroganţă, de sfidare, foarte mulţi au înţeles pe bună dreptate că în loc să fiu între oameni am încercat să fim deasupra lor. Să nu facem de două ori aceeaşi greşeală! Cred că modestia e mai importantă, că realismul e a mai important", a afirmat el.

Ponta a acuzat “cea mai dură campanie împootrova apartenenţei României la Europa” şi a avertizat că există riscul repetării crizei economice.

Referindu-se la unii dintre cei care l-au criticat atunci când era prim-ministru, el a spus că aceştia au învăţat “că întotdeauna se poate mai rău”. “Cea mai imprtantă provocare în acest moment pentru noi toţi cei din Pro România este că nu ne întoarcem niciodată în timp, nu ne întoarcem niciodată faţă de cei pe care azi îi criticăm. E un proiect de viitor, nu un proiect care să ne întoarcă în timp” a spus Ponta, răspunzându-le celor care acuză că urmează o alianţă cu PSD.

“De ce locul nostru nu este alturi de cei pe care-I criticăm., de ce nu putem fi din nou împreună” a întrebat retoric Victor Ponta, argument fiind  imagini cu LIviu Dranea invitând un journalist în baie, dar şi cu Viorica Dăncilă făcând afirmaţii sau gesturi catalogate drept gafe de către opinia publică, precu ş.i cu alţi reprezentanţi ai PSD.

“Dace eu o să uit, să nu mă lăsaţi dumneavoastră să uit. Atunci când am stat lângă ei, am greşit foarte tare vă rog să nu mă lăsaţi să uit acest lucru”, s-a adresat el sălii.

Ponta a spus că "nimeni nu poate să teleormanizeze România şi nimeni nu poate să conducă ţara noastră cu un Fidesz cu accente de Dâmboviţa".

"200.000 de euro intră azi în coturile unui partid politic care foloseşte acei bani pentru campanii împotriva noastră, pentru postaci. (...) Când stăteau lîngă mine pe scenă de nu mai aveam loc să respir, nu mai eram securist şi mason, acum am aflat chestia asta. Depinde doar de noi să dovedim că putem face lucrurile bune pe care le-am făcut, că învăţăm din greşeli. (...) Cred că dacă ne ţinem de ce am pornit, Pro România va fi în 2020 principalul partid de centru-stânga şi în 2024 va fi principalul partid al ţării. Nu am făcut Pro România pentru alegerile pentru PE. Nici măcar pentru prezidenţiale şi pentru locale. L-am făcut a avea un proiect în care să muncim împreună pe termen lung”, a afirmat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite