Ponta, despre faptul că PDL vrea să atace la CCR Ordonanţa privind concedierile: „Care PDL?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, la Sibiu, despre faptul că PDL vrea să atace la Curtea Constituţională OUG nr. 77/ 2013 privind concedierea unor funcţionari publici, el răspunzând: "Care PDL? Că nu ştiam cine mai e pe la PDL. Nu ştiam cine nu a plecat încă".

"Care PDL? Că nu ştiam cine mai e pe la PDL. Nu ştiam cine nu a plecat încă. Eu acum nu doar că nu înţeleg ce e neconstituţional să desfiinţezi funcţii vacante, poate ne spune PDL-ul, dar mi se pare o mare prostie să te opui la orice. Au idei mai bune? Ştiu ei? Sau vor să ţină mai mulţi oameni în ministere. Eu am spus-o şi o repet: PDL-ul este în epoca «Vasile, fă-te că munceşti!». Dacă întrebi care e logica... Eu o singură dată i-am luat în serios când au spus că vor o sesiune extraordinară a Parlamentului să facem o discuţie despre MCV şi l-am întrebat pe domnul Zgonea, preşedintele Camerei, când e sesiunea ca să mă pregătesc şi mi-a spus că nu au depus nicio cerere, au spus şi ei la televizor. Nu altfel. Ei sunt în vacanţă. Deci, daţi-mi voie să nu mai iau în serios decât oamenii serioşi. Pe bietul Vasile, ce să fac cu el?", a declarat Ponta, joi seară, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, răspunzând unei întrebări.

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe a declarat, joi, că partidul cere Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională (CC) OUG nr. 77/ 2013 privind concedierea unor funcţionari publici, în condiţiile în care Guvernul nu a stabilit criteriile în baza cărora se face reducerea de personal.

Senatorul PDL Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că partidul cere public Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională OUG 77/ 2013, pentru că numai el poate să iniţieze un astfel de demers, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă nu o face, în luna septembrie, când OUG respectivă va ajunge în Parlament, PDL va ataca la CC acest act normativ. Este normal ca, în ceasul al doisprezecelea, Avocatul Poporului, care nu a atacat până acum nicio OUG a Guvernului Ponta, să dea dovadă de curaj şi să îi apere pe oamenii nevinovaţi, iar Guvernul să fie obligat să stabilească criterii privind concedierea funcţionarilor publici. Trebuie să ştim dacă pleacă cei care mai au un loc de muncă, cei care sunt pensionari, nu se poate să nu existe niciun criteriu. Funcţionarii publici nu sunt simpli pioni, ei nu au nicio legătură cu factorul politic. Guvernul Ponta încalcă Legea funcţionarului public, nu se poate să plece un profesionist şi să vină în locul lui un lipitor de afişe al USL. Deviza USL în cazul OUG nr. 77/ 2013 este «pleacă şomer un profesionist şi vine un USL-ist». După plecarea acestor funcţionari, se va repolitiza administraţia publică", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, OUG nr. 77/ 2013, care prevede reducerea cu patru la sută a posturilor ocupate din administraţia publică, permite epurarea pe criterii politice, iar Guvernul Ponta "îşi bate joc de funcţionarii publici".

"Este un precedent periculos şi un abuz. Mă aştept ca şi sindicatele din administraţie să ia atitudine. Îi vom apăra pe aceşti funcţionari", a spus senatorul PDL.

Alin Tişe a menţionat că, în luna septembrie, vor pleca alţi patru la sută din funcţionarii publici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite