Ponta: Crin Antonescu este candidatul oficial al USL la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa liderilor USL, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, este candidatul oficial al USL la alegerile prezidenţiale.

“Pentru buna activitate a Parlamentului, a Guvernului, am discutat depre relansarea activităţii politice în USL. În ce priveşte Protocolul şi speranţa noastră, poate uşor naivă, de a opri din discuţiile din media, precizăm clar că domnul Antonescu este candidatul nostru la prezidenţiale”, a declarat Ponta, după şedinţa liderilor alianţei.

Ponta a abordat şi problema conflictelor din teritoriu, conflicte care au generat demisia liderului PSD Ilfov, Gabriela Firea.

“În ce priveşte activitatea la nivel local, alianţele cu PDL sunt interzise şi ne obligăm ca în perioada următoare – de altfel, mâine ne vom întâlni cu reprezentanţii din Ilfov pentru a rezolva problema de la Ilfov – şi în baza acordurilor USL, în toate judeţele, oamenii care au votat USL trebuie să ştie că sunt conduşi de USL” , a mai spus premierul.

De asemenea, liderii USL au anunţat că Protocolul de funcţionare a alianţei a fost modificat, astfel încât să fie menţionate numele candidatului oficial la prezidenţiale, al premierului, constituirea unui consiliu parlamentar al coaliţiei, dar şi modalitatea de rezolvare a conflictelor din teritoriu.

„Se modifică două articole. Unul care spune: candidatul la Preşedinţie al USL este domnul cutare. Şi articolul care spune că prim-ministrul este domnul cutare. Ştiţi aceste nume. Se mai adaugă două articole, unul care priveşte constituirea acestui consiliu parlamentar al USL şi acea adăugire la un articol, care vorbeşte despre faptul că atunci când nu există consens se recurge la decizia la nivel central a alianţei. Sunt nişte clarificări ale condiţiilor iniţiale”, a declarat, la rândul lui, Crin Antonescu.

Tot el a precizat că, în perioada următoare, USL va elabora şi un Cod de conduită.

“ Vor fi o serie de opţiuni comune şi ele sunt foarte importante. Sigur, vor fi scrise şi vom avea o referire şi la conduita pe timpul campaniei. De altfel, elaborăm şi un Cod de conduită în interiorul coaliţiei, care va fi gata în câteva zile, care porneşte de la datele fondatoare ale acestei coaliţii”, a adăugat liderul PNL.

Ponta: Nu am acceptat demisia lui Firea

Premierul Victor Ponta a vorbit, în contextul problemelor existente în teritoriu, despre demisia liderului PSD Ilfov, Gabriela Firea.

“Doamna Firea nu a plecat din PSD. Nu i-am aprobat demisia. Avem nevoie de doamna Firea, este vicepreşedintele, un om pe care îl apreciez şi trebuie să rămână alături de noi. I-am înţeles nemulţumirea şi avem obligaţia să rezolvăm problema de la Ilfov, să fie aşa cum au votat oamenii – USL. Mâine ne ocupăm de Ilfov”, a anunţat Ponta.

Materiale pe aceeaşi temă:

Gabriela Firea a demisionat din PSD

Senatorul PSD Gabriela Firea anunţă că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov. Fosta jurnalistă îi acuză pe social-democraţi de pasivitate în cazul scandalului din Ilfov.

PSD s-a pierdut cu Firea - cum comentează social-democraţii decizia colegei lor. Dragnea: Sunt foarte supărat

Demisia Gabrielei Firea din PSD a tulburat spiritele în formaţiune. În timp ce preşedintele executiv al social-democraţilor, vicepremierul Liviu Dragnea, s-a declarat “foarte supărat”, dar a subliniat că înţelege decizia, alţii şi-au exprimat speranţa că Firea va reveni în partid.

Dragnea: E rău că PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov, discutăm luni în USL. Alianţa rezistă până se rupe

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că „este foarte rău“ că PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov, menţionând că subiectul va fi discutat într-o şedinţă a USL care va avea loc luni, iar „lucrurile se vor rezolva“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite