Ponta cere DNA-ului să-l ancheteze pe Iohannis. Ce invocă fostul premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta a scris vineri, pe Facebook, faptul că DNA ar trebui să înceapă urmărirea penală împotriva lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese, având în vedere că l-a propus ambasador în Danemarca pe fiul omului de afaceri Ilie Grădinar, persoană care a condus două companii din subordinea Primăriei Sibiu.

Victor Ponta a publicat un mesaj dur la adresa lui Iohannis, susţinând că acesta a avut mai multe acţiuni care n-ar respecta legea şi pentru acest lucru DNA ar trebui să se autosesizeze. „DNA să ceară începerea urmăririi penale contra Domnului Klaus Iohannis pentru săvârşirea infracţiunii de «Conflict de interese» prevăzută de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece «în exercitatea atribuţiilor de servici ... a participat la luarea unei decizii .. prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani»", scrie Ponta pe Facebook.

Fostul lideral social-democraţilor face referire în postarea sa de pe Facebook la propunerea lui Mihai Alexandru Grădinar în funcţia de ambasador al României în Norvegia şi Islanda. Persoana propusă e fiul lui Ion Grădinar, un om de afaceri din Sibiu care a condus compania SC Energie Termică SA, aflată în subordinea Primăriei Sibiu, şi apărea, în 2014, ca membru în CA al SC Pieţe Sibiu SA, aflată tot în subordinea Primăriei, potrivit News.ro

„Tinerii frumoşi şi liberi care au cerut «un altfel de politică» vor ieşi diseară în stradă să ceară demisia Preşedintelui vinovat (aşa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franţa, etc)", adaugă fostul lider de la Palatul Victoria. 

Nemulţumirea lui Ponta vine în contextul în care DNA a cerut în cazul lui Victor Ponta urmărirea penală pentru conflict de interese, pe motiv că l-a numit de trei ori ministru pe Dan Şova, în 2012 şi 2014, lucru ilegal având în vedere că cei doi au făcut afaceri împreună. Camera Deputaţilor a respins, în iunie 2015, cererea de încuviinţare a urmării penale pentru aceste fapte.

Klaus Iohannis l-a propus, joi, în funcţia de ambasador al României în Danemarca şi Islanda pe Mihai Alexandru Grădinar. Pe lângă acesta, Iohannis a aprobat alţi 18 propuneri de ambasadori, printre care şi cea a fostului şef al Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, care va ajunge la Londra. Toţi cei 19 diplomaţi urmează să fie audiaţi de comisiile de politică externă ale Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite