PNL, sesizare către Avocatul Poporului pe ordonanţa privind supraimpozitarea contractelor de muncă part-time: „Sunt încălcate cinci articole din Constituţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Ludovic orban. FOTO Mediafax
Preşedintele PNL, Ludovic orban. FOTO Mediafax

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, faptul că PNL a depus o sesizare la Avocatul Poporului pentru contestarea la CCR a Ordonanţei 4/2017 privind supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, menţionând că au fost încălcate cinci articole din Constituţie.

„Astăzi am depus sesizarea la Avocatul Poporului pentru a determina instituţia să invoce o excepţie de neconstituţionalitate privitoare la Ordonanţa 4 care reglementează plata contribuţiilor de asigurări sociale şi plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate la nivelul salariului minim brut garantat în plată pentru cei care lucrează part-time şi în acord. Temeiurile care stau la baza sesizării noastre sunt foarte simple. Noi considerăm că sunt încălcate cinci articole din Constituţie. Articolul 1 privind supremaţia Constituţiei şi a legilor ţării, deoarece sunt încălcate două legi - a transparenţei în administraţia publică, Legea 52/2003, de asemenea este încălcat chiar Codul fiscal, articolul 4. De asemenea, considerăm că sunt încălcate articolele 16, 41 şi 56“, a declarat Ludovic Orban. 

În opinia sa, prin ordonanţă este îngrădit dreptul la muncă, pentru că se instituie o discriminare între angajaţi, dar şi între angajaţi şi angajatori.„Este încălcat articolul 56 care se referă la justa instituire a sarcinilor fiscale. Şi considerăm că se impun sarcini fiscale total injuste către angajatorii care sunt puşi să plătească. Considerăm că acest act normativ reflectă disperarea Guvernului, foamea de bani şi dorinţa de a scoate bani din piatră seacă de la orice fel de cetăţean sau orice fel de companie prin orice fel de mijloace chiar dacă ele sunt contrare Constituţiei", a mai spus Orban.

Întrebat dacă crede că Avocatul Poporului va sesiza CCR, Ludovic Orban a răspuns: „Am avut o discuţie extrem de serioasă inclusiv pe fond, am argumentat în discuţia cu reprezentanţii instituţiei şi avem garanţia că într-un timp rezonabil Avocatul Poporului va da curs cererii noastre“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite