Unificarea dreptei, încotro? Quintus: „Nu se face nicio fuziune cu PDL, soluţia e o alianţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu Quintus FOTO Mediafax
Mircea Ionescu Quintus FOTO Mediafax

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a declarat, marţi, că este imposibilă o fuziune cu democrat-liberalii, întrucât există nemulţumiri la baza ambelor formaţiuni cu privire la acest proiect.

„La vârsta şi la experienţa mea, nu pot să iau în considerare ceea ce cred eu că e imposibil. Îi cunosc foarte bine, le cunosc mândria, orgoliul de partid. Noi am făcut fuziune cu partide mai puţin importante. Ei sunt un partid bine închegat. S-ar crea, probabil, foarte mari nemulţumiri în partidul lor, ceea ce eu nu doresc. Cea mai înţeleaptă şi profitabilă soluţie e alianţa“,  a declarat Quintus, la B1 TV.

El consideră că trebuie găsită o soluţie de compromis, iar varianta ideală este o alianţă, şi nu o fuziune care să “topească” PDL în PNL.

„Nu se face nicio fuziune cu PDL. Nu pot să spun că PDL nu e un partid important. Mă rog, cu trecutul lui, sigur, de câteva decenii. Singura soluţie ca să ne alăturăm, să ne împreunăm în vederea alegerilor prezidenţiale şia unor viitoare probleme care apar în politica noastră ar fi o alianţă. PSD are alianţa PSD-UNPR, ce Dumnezeu mai e acolo. Putem să spunem Alianţa PNL-PDL. Sau să găsim un nume alianţei. Probabil că şi la PDL, şi la noi sunt membri care simpatizează mai puţin alăturarea“, a mai spus Mircea Ionescu Quintus şi a adăugat că „nemulţumiri sunt mai ales la baza partidului, pentru că relaţiile acolo, în diversele părţi ale ţării cu PDL, nu au fost cele mai bune“.

Reacţia seniorului liberal intervine la o zi după ce europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a acuzat pe liberali, în frunte cu Mircea Ionescu Quintus, că ar acţiona împotriva justiţiei.

Deputatul PNL Cristina Pocora a intervenit în conflict şi a scris, pe Facebook, că declaraţiile lui Quintus exprimă o poziţie personală, şi nu pe cea a formaţiunii.

"Suntem ferm angajaţi în proiectul constituirii unui mare partid de dreapta prin fuziunea între PNL şi PDL", a subliniat Pocora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite