Ponta, interimar la Justiţie după demisia Monei Pivniceru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta ar putea deveni ministru interimar al Justiţiei Foto: Adevărul
Victor Ponta ar putea deveni ministru interimar al Justiţiei Foto: Adevărul

Victor Ponta va deveni ministru interimar al Justiţiei după ce  Mona Pivniceru va părăsi mâine Executivul fiind aleasă judecător la Curtea Constituţională.

UPDATE Victor Ponta va deveni ministru interimar al Justiţiei după plecarea Monei Pivniceru la Curtea Constituţională.

Decizia a fost luată după o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Interimatul poate dura maximum 45 de zile, potrivit Constituţiei.

Mona Pivniceru, ales judecător la Curtea Constituţională, va demisiona mâîine din Guvern, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Doamna judecător Pivniceru mâine  va fi la şedinţa de Guvern, după care va renunţa la calitatea de ministru pentru ca să nu existe niciun fel de discuţie, de incompatibilitate, de faptul că urmează să judece după aceea la Curte acte normative pe care le avizează", a explicat Ponta.

Preluarea interimatului la Justiţie are o miză imensă pentru Victor Ponta.  Potrivit legii, ministrul Justiţiei este cel care propune viitorii procurori-şefi, CSM acordă un aviz consultativ, însă decizia finală aparţine preşedintelui Traian Băsescu.

Actualul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a fost validată, astăzi, de plenul Senatului, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale (CCR). Mona Pivniceru a fost propusă pentru această funcţie de PNL.

Mona Pivniceru a întrunit 99 de voturi "pentru" şi 33 de voturi "împotrivă".

Contracandidaţii săi Gheorghe Iancu, propus de PDL, şi Florina Jipa, candidatul PPDD, au primit 16 voturi "pentru" şi 116 "împotrivă", respectiv 17 voturi "pentru" şi 115 "împotrivă".

În urma votului membrilor Comisiei juridice, Pivniceru a obţinut 8 voturi favorabile, în timp ce Iancu obţinut două voturi, iar Jipa un vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite