Paştele d-lui Liviu Nicolae Dragnea

Publicat:
Ultima actualizare:

Aparent, toate i-au mers ca pe roate preşedintelui PSD, Liviu Nicolae Dragnea în Săptămâna Mare. Aparent, nu am avut deloc dreptate atunci când în comentariul publicat marţea trecută pe site-ul „contributors.ro“ profeţeam că dl. Liviu Nicolae Dragnea va avea parte de sărbători pascale întunecate.

Căci, la prima vedere şi la o privire superficială, s-a cam terminat cu problemele sale în justiţie. Omul scapă la mustaţă de toate necazurile. Şi se poate gândi în tihnă la nunta cu duduia Irina Tănase şi la alegerile prezidenţiale.

Aşa să fie oare? Să facem mai întâi o scurtă recapitulare a faptelor.

Ieri, majoritatea parlamentară PSD-ALDE copios şi ticălos ajutată de PSD-ul de expresie maghiară din România, cu marca de înregistrare UDMR, a votat fără probleme toate modificările dorite de Liviu Nicolae Dragnea la Codul Penal şi la Codul de procedură penală. Nu a fost nevoie de nici un OUG, lucrurile s-au putut face şi în pofida non-acţiunii d-nei Viorica Vasilica Dăncilă ori a concediatului domn Tudorel Toader care e deja la gară, la Iaşi. Iar cum Parlamentul reprezintă rezultatul direct al unei consultări electorale, dl. Liviu Nicolae Dragnea va putea să spună oricui mai are timp şi nervi să îl asculte că miercuri s-a îndeplinit,în fine, voinţa populară.

Numai că aceeaşi voinţă populară este exprimată şi de reprezentanţii Opoziţiei. Care au şi anunţat îndată că vor contesta modificările la Curtea Constituţională. Nu este defel exclus ca respectiva Curte, după cum bine ştim intens pesedizată, să îi facă pe plac d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Şi să îşi dea binecuvântarea pentru tot ceea ce au înfăptuit în Parlament inşi de teapa unor Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, Florin Iordache, Steluţa Cătăniciu şi alţii de aceeaşi non-valoare. Profesională, morală şi umană. Numai că până atunci avocaţii d-lui Dragnea trebuie să se mai dea o dată de ceasul morţii şi să se mai învârtă de o amânare în procesele celui care îi plăteşte.

Voinţa populară este reprezentată şi de preşedintele Klaus Iohannis. Or, este mai mult ca sigur că şi Şeful Statului îşi va exercita dreptul de a refuza promulgarea, aşa că va trimite Codurile spre reexaminare Parlamentului. La fel cum cred că va face şi cu Legea repatrierii aurului, iniţiativa legislativă a aceluiaşi Dragnea şi a tovarăşului lui de ticăloşii şi de nemernicie pe nume Şerban Nicolae. Şi chiar dacă respectiva majoritate va proceda aşa cum a făcut atunci când dl. Iohannis i-a cerut să reanalizeze Legea bugetului (iată că nu mai departe decât tot ieri dl. Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor, a trebuit să admită că nu sunt destui bani pentru salariile bugetarilor pentru întreg anul 2019), adică va retrimite spre promulgare Codurile nemodificate, preşedintele are şi el posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale. Aceasta însemnând necesitatea unei noi amânări a pronunţării verdictului la ÎCCJ.

În plus, nu trebuie uitat că în 26 mai se desfăşoară Referendumul referitor la legile justiţiei şi au loc şi alegerile europarlamentare. Care şi ele, separat sau laolaltă, pot să spulbere tot ceea ce a făcut ieri infecta majoritate parlamentară în cârdăşie cu tot mai decredibilizatul partid al d-lui Kelemen Hunor.

Aşa că oare chiar atât de luminoase să îi fie oare Sărbătorile pascale d-lui Liviu Nicolae Dragnea? Rămân la ceea ce am spus şi scris în editorialul publicat marţi pe contributors.ro  

Comentariu publicat concomitent pe blogurile adevărul.ro şi pe site-ul contributors.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite