Pagina de Facebook a USR Tineret a fost „spartă” de 1 aprilie. Revendicările hackerilor: O sticlă de coniac şi 0.3 bitcoin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Generaţia PLUS
FOTO Generaţia PLUS

Pagina de Facebook a USR Tineret a fost spartă joi, 1 aprilie, de un grup necunoscut care deocamdată a anunţat două revendicări pentru a ceda înapoi accesul: O sticlă de coniac şi 0.3 bitcoin. Informaţia a fost confirmată şi de către pagina PLUS Tineret, ai cărei administratori  „bănuiesc“ că în spatele atacului s-a aflat „o organizaţie politică, un actor statal sau doar un lup singuratic”.

„Suntem trişti că frăţiorilor de la USR Tineret le-a fost spartă pagina de fb şi că au pierdut accesul la ea. Nu vrem să speculăm dacă în spatele atacului cibernetic a stat o organizaţie politică, un actor statal sau doar un lup singuratic, dar îi susţinem în efortul de a-şi recupera accesul”, a transmis Generaţia PLUS, joi, pe Facebook.

„Hackerii” ar fi acţionat în cursul nopţii trecute, când au schimbat fotografia de profil a USR Tineret, şi au transmis „râdeţi la asta putorilor”. Într-un comentariu, noua pagină a transmis un mesaj în limba rusă din care reiese că încearcă să vândă pagina în schimbul unei sticle de coniac. „Vrei o pagina de facebook? O dau ieftin, pe o sticlă de coniac”. 

usr tineret foto captura

Câteva ore mai târziu, pe pagina USR Tineret şi-a schimbat şi fotografia de copertă, cu un mesaj în care atacatorii ameninţă că vor şterge tot conţinutul dacă nu primesc la schimb 0.3 bitcoins.

usr tineret

Totul este de fapt o farsă de 1 Aprilie, potrivit unor surse  USR PLUS consultate de Adevărul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite