Ovidiu Raeţchi, candidat PNL pentru Sectorul 5: Reabilitarea termică a blocurilor e un eşec din cauza corupţiei administraţiei Vanghelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi Foto: Adevărul
Ovidiu Raeţchi Foto: Adevărul

Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi este de părere că primăriile de sector, şi mai ales Primăria Sectorului 5, au nevoie de un audit extern independent pentru a verifica modul în care s-au cheltuit bugetele locale. În acest context, Raeţchi a afirmat că reabilitarea termică a blocurilor reprezintă un eşec din cauza corupţiei administraţiei Vanghelie.

“Suspiciunile şi acuzaţiile de corupţie de la nivelul administraţiei bucureştene demonstrează că primăriile de sector, şi mai ales Primăria Sectorului 5, au nevoie de un audit extern independent pentru a analiza, pe fiecare palier, modul în care s-au cheltuit banii bucureştenilor. Nu ne putem aştepta ca DNA să facă toată treaba, deşi nu sună rău să avem câte un procuror în fiecare primărie până facem curăţenie. Nu de puţine ori, proiectele de administraţie nu au reprezentat nimic altceva decât metode de îmbogăţire pentru foşti edili care acum răspund în faţa legii. Reabilitarea termică a blocurilor - principala dorinţă şi grijă a locuitorilor din Sectorul 5 - este un exemplu relevant în acest sens. De altfel, Marian Vanghelie are un dosar pe numele său din această cauză. Între timp, dincolo de prejudiciul adus bugetului Sectorului 5, reabilitările termice fie au  rămas doar pe hârtie, fie au fost făcute de mântuială. Reabilitarea blocurilor din Sectorul 5 reprezintă un eşec din cauza corupţiei administraţiei Vanghelie”, crede Ovidiu Raeţchi, care va candida din partea PNL pentru Primăria Sectorului 5. 

Deputatul PNL a adăugat că, în multe locuri, administraţia locală a eşuat în marile proiecte din cauza corupţiei.

“Consider că avem nevoie de un audit extern nu doar la Primăria Sectorului 5, dar şi în toate primăriile la care au fost semnalate probleme. Acolo unde este cazul, aceasta trebuie să fie una din principalele priorităţi ale primarilor care vor fi aleşi la localele din vară. Banii prejudiciaţi trebuie recuperaţi şi investiţi în administraţia locală, în interesul oamenilor, nu în buzunarele primarilor şi ale apropiaţilor lor. Este evident că  în multe puncte, administraţia locală a eşuat în marile probleme în primul rând din cauza corupţiei”, a mai spus Ovidiu Raeţchi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite