Ouă, măgari, oi şi găini, aduse la protestul AUR. Care ar fi fost scopul organizatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook George Simion
Facebook George Simion

Liderul AUR, George Simion, ar fi adus la protestul organizat de formaţiunea pe care o conduce animale şi ouă, potrivit stiripesurse.ro. Acţiunea a fost criticată de mai mulţi politicieni români, de la Putere şi din Opoziţie, aceştia numindu-l pe Simion "păpuşa lui Putin" sau "agent de serviciu al Rusiei".

Liderul AUR a adus la mitingul din centrul Capitalei măgari, oi, găini, dar şi ouă, care ar fi urmat, cel mai probabil, să fie aruncate în forţele de ordine, iar scopul ar fi fost crearea unei diversiuni pentru a provoca o încăierare între protestatari şi forţele de ordine, menţionează stiripesurse.ro.

AUR a organizat un protest duminică, liderul formaţiunii justificând mişcarea drept o acţiune îndreptată împotriva lui Klaus Iohannis, a restricţiilor sanitare, precum şi în contextul crizei facturilor la energie şi gaze.

La protest au participat peste 1.000 de persoane.

Acşiunea a fost criticată de liderul USR, Cătălin Drulă, care l-a numit pe Simion "păpuşa lui Putin", care "otrăveşte minţi cu vorbele propagandei ruseşti".

Şi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a criticat organizarea mitingului, având în vedere contextul regional tensionat, provocat de invadarea Ucrainei de către Federaţia Rusă. Deputatul liberal a precizat că protestul este „o nouă provocare la mai multă dezordine şi conflicte sociale”, menţionând că,prin comportmentul pe care îl are George Simion, copreşedintele AUR arată „mai degrabă ca un agent de serviciu al Rusiei” în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite