Orban, critică la adresa lui Gorghiu: Obiectivul PNL trebuie să fie câştigarea alegerilor, nu doar o majoritate în jurul unui premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Ludovic Orban i-a cerut, sâmbătă, preşedintelui PNL, Alina Gorghiu să anunţe public obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare, obiectiv care ar trebui să fie câştigarea alegerilor, nu doar formarea unei majorităţi în jurul unui premier „mai mult sau mai puţin al tău“.

Ludovic Orban a spus că preşedintele PNL, Alina Gorghiu trebuie să-şi asume public obiectivul câştigării alegerilor parlamentare. ”Aştept să decidă şi să anunţe public care este obiectivul politic al PNL la alegerile parlamentare. Acest obiectiv nu poate să fie decât câştigarea alegerilor. Nu formarea unei majorităţi în jurul unui premier care este mai mult sau mai puţin al tău. Degeaba devii parte dintr-o majoritate, dacă ai 20,25 sau 30%. Pentru a putea guverna conform programului tău de guvernare trebuie să câştigi alegerile şi să formezi majoritatea în jurul tău”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Fostul lider liberal susţine că, deşi nu-i este indiferentă soarta unuia sau altuia dintre membrii PNL, mai important este ce se întâmplă cu partidul în ansamblul său. „Ce trebuie să facă într-o democraţie preşedintele unui partid care pierde alegerile se cam ştie”, a mai scris Orban.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Timişoara, că va demisiona din fruntea partidului dacă PNL nu va reuşi să contituie în jurul său majoritatea parlamentară care îl va propune pe viitorul premier, după alegerile din 11 decembrie.

„Îmi asum să demisionez dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va constitui o majoritate parlamentară care să dea premierul României”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite