Oprea: Dacă Renate Weber va fi din nou Avocat al Poporului, motivele care au stat la baza demiterii ei vor fi atacate la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Radu Oprea FOTO Ştefan Radu Oprea / Facebook
Ştefan Radu Oprea FOTO Ştefan Radu Oprea / Facebook

Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a afirmat că este convins că, în cazul în care Renate Weber va fi repusă în funcţia de Avocat al Poporului, ea va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind amânarea majorării alocaţiilor pentru copii şi cea prin care se introduce coplata în sistemul de sănătate, despre care spune că sunt motivele care au stat la baza demiterii sale.

„Decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului este un alt subiect de mare interes. Cred că toţi cetăţenii aşteaptă decizia de mâine din partea judecătorilor CCR. Noi ne aşteptăm să fie o decizie favorabilă, pentru că revocarea doamnei Renate Weber a fost ilegală şi neconstituţională şi această monstruoasă coaliţie a ilegalităţilor a ieşit din nou să atace statul de drept, din matca statului de drept. Sunt convins că, dacă doamna Renate Weber va fi din nou în funcţia de Avocat al Poporului, cu certitudine, motivele care au stat la baza demiterii ei, adică ordonanţa privind amânarea creşterii alocaţiilor şi ordonanţa privitoare la introducerea coplăţii, adică a privatizării sistemului sănătăţii, aşa cum este cunoscută, vor fi atacate la Curtea Constituţională”, a precizat Ştefan Radu Oprea, într-o conferinţă de presă.

El a mai adăugat că este convins că Renate Weber va ataca cele două ordonanţe la Curtea Constituţională, având în vederea că aceasta a atacat o altă ordonanţă de urgenţă emisă pe vremea când ministru al Sănătăţii era Victor Costache şi care viza tot la coplată.

Social-democraţii au sesizat CCR privind revocarea Avocatului Poporului spunând că „demersul abuziv iniţiat de Coaliţia de guvernare are drept scop înlăturarea Avocatului Poporului înainte de 1 iulie 2021 – dată până la care Guvernul intenţionează să adopte două ordonanţe de urgenţă privind privatizarea sănătăţii şi anularea majorării alocaţiilor pentru copii”. 

Social-democraţii au explicat atunci că Avocatul Poporului ar fi avut posibilitatea atacării la CCR a ordonanţei de urgenţă. 

„Cum legea prin care partidele de la putere voiau să anuleze această creştere ar fi fost atacată la CCR de către PSD, ceea ce ar fi împiedicat intrarea ei în vigoare înainte de 1 iulie, Coaliţia a ales varianta ordonanţei de urgenţă pentru a bloca majorarea alocaţiilor, aceasta fiind deja în primă lectură în şedinţa de guvern de ieri. Or, posibilitatea de atac la CCR în acest caz aparţinea doar instituţiei Avocatului Poporului. PSD se opune încercărilor PNL,USR-PLUS şi UDMR de transformare a României în stat totalitar şi va semnala Comisiei Europene, Consiliului Europei şi tuturor organismelor internaţionale, acest derapaj grav de la normele democratice”, au transmis atunci social-democraţii într-un comunicat de presă. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite