Oprea: UNPR susţine total un guvern condus de Ponta ca prim-ministru şi preşedinte al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea exclude o alianţă a UNPR cu PNL pentru formarea unui nou guvern FOTO Mediafax
Gabriel Oprea exclude o alianţă a UNPR cu PNL pentru formarea unui nou guvern FOTO Mediafax

Aflat sâmbătă la Sinaia, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat presei că nu a discutat cu liderii PNL despre o eventuală susţinere a unei moţiuni de cenzură de către parlamentarii UNPR şi că partidul pe care îl conduce susţine “total” un guvern condus de Victor Ponta ca premier şi preşedinte al PSD.

Gabriel Oprea a fost întrebat dacă a fost contactat de către co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga pentru a negocia o eventuală susţinere a unei moţiuni de cenzură. Liderul UNPR a spus că formaţiunea politică pe care o conduce susţine un guvern condus de Victor Ponta în calitate de prim-ministru şi preşedinte al PSD, potrivit Mediafax.

“Cu Vasile Blaga sunt prieten, a fost ministru de Interne, suntem prieteni, este un om foarte serios. Nu m-am întâlnit cu domnul Vasile Blaga. Pe de altă parte, noi am răspuns la această întrebare. Un guvern condus de Victor Ponta în calitate de prim-ministru şi de preşedinte al Partidului Social Democrat noi îl susţinem total”, a spus Oprea sâmbătă, la Sinaia.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, după şedinţa CExN de la Sinaia, că va renunţa la şefia partidului dacă, în luna martie, Consiliul Naţional nu va adopta modificările la statut privind sancţiunile impuse membrilor de partid care se află în diverse stadii în procese penale.

Întrebat dacă intenţionează să condiţioneze adoptarea acestei măsuri de către CN de rămânerea în funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: “Da. Eu cred că dacă merg cu o propunere la Consiliul Naţional şi majoritatea colegilor nu sunt de acord cu mine, vine altcineva, pentru că nu pot să spun că nu am dreptate, dar mergem mai departe”.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite