Nu plec! Am treabă! Apăr justiţia! Caut înlocuitor!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Traian Băsescu nu mai există decât o soluţie: să-şi dea demisia. Şi nu şi-o va da. Dar nu şi-o va da nu pentru ce clamează echipa sa de zgomote, ci dintr-un motiv foarte simplu: dacă pleacă, ar fi catastrofă. Orice, dar nu acum. Mai lăsaţi-mă un pic, că nu sunt pregătit. Nu vedeţi cum cad toate în jurul meu? Mai lăsaţi-mă un pic.

Argumentele prin care onor omologul meu venea aseară să ne spună de ce d-nul Băsescu ar mai trebui să rămână în funcţie ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. D-nul Oprea ne spunea serios şi bărbos şi instituţional: staţi să vedeţi, că de fapt d-nul Preşedinte nu pleacă pentru că de fapt el sprijină justiţia.

Ha. Ha! V-am spus eu: ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns.

Demisia lui Traian Băsescu nu ar împiedica justiţia să funcţioneze, ci din contră: de-abia atunci nu ar mai împiedica-o să funcţioneze cu adevărat.

E fix ca la Radio Erevan. Nu e motocicletă, e bicicletă. Nu i s-a dat, i s-a luat. De-abia când şi-ar da demisia s-ar elima presiunea asupra justiţiei pe care Preşedintele Traian Băsescu o face în mod constant de atâţia ani.

Dacă dânşii chiar vor dreptate, aşa cum în mod repetat clamează, ar trebui să se dea la o parte, să lase justiţia să-şi facă treaba.

Dar de fapt dânşii nu vor dreptate. Pentru dânşii, pentru Băsescu şi Macovei şi Udrea şi toţi din zona aceea de justiţiari de mucava, tema anti-corupţiei nu este decât o unealtă electorală. Dreptate să fie, dar nu pentru căţei.

Să lovească ciocanul necruţător al legii, dar doamnă justiţie, cu respect vă rugăm: nu dintre ai noştri. Uite pe nasoii ăia care întinează nobilele idealuri ale corupţiei. Dar vă rugăm noi: nu pe noi. Noi suntem cinstiţi şi puri. Doar frati-meu e un penal. Eu nu. Eu n-am făcut nimic. Mai lasă-mă un pic, că mi se zgâlţâie scaunul. Nu mă scutura, că ameţesc. Nu mă deranjaţi, am treabă: trebuie să-mi găsesc înlocuitor. Unde am pus, dom'le, înlocuitorul ăla?

Din păcate, ştim prea bine că d-nul Băsescu nu va pleca de pe scaunul puterii. Se va agăţa cu disperare de poziţie până în ultimul moment, până la ultima tranşee.

De fapt, Preşedintele Traian Băsescu nu vrea să plece pentru că e disperat să pună pe cineva în loc, cineva favorabil sieşi, pentru a-şi continua atât privilegiile cât şi viaţa politică.

Dacă Traian Băsescu îşi dă demisia acum, ar avea loc alegeri anticipate şi nu ar avea un favorit suficient pregătit. În consecinţă, dânsul doreşte să rămână pe poziţii, cu preţul decredibilizării totale a funcţiei pe care o ocupă şi a mânjirii României cu noroi. Păcat...

Păcat nu pentru dânsul. Păcat pentru noi toţi care trebuie să îndurăm această comedie tristă. Păcat pentru ţară. Va fi nevoie de mulţi ani să reparăm distrugerile de prestigiu şi credibilitate internaţionale cauzate de domnia domnului Băsescu.

Păcat. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite