Moţiunea Orban. Ce le promite şeful PNL liberalilor pentru a-l alege încă o dată şef al partidului DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban vrea un nou mandat la şefia PNL. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban vrea un nou mandat la şefia PNL. FOTO Inquam Photos

Ludovic Orban le promite liberalilor că va orienta partidul spre o doctrină liberală conservatoare, promovarea în funcţii va fi bazată pe meritocraţie, că va susţine o descentralizare accelerată, care să ducă mai multă putere de decizie şi mai multe resurse financiare în plan local, precum şi faptul că va începe pregătirea de noi cadre.

„Partidul Naţional Liberal trebuie să-şi asume rolul unei clarificări doctrinare în politică în următorii ani prin reafirmarea şi promovarea valorilor fondatoare ale Partidului Naţional Liberal şi ale naţiunii române moderne:drepturile şi libertăţile individuale, familia, credinţa creştină şi naţiunea”, se arată în document.

Ludovic Orban promite o mai bună relaţie între centru şi liberalii din teritoriu, punerea accentului pe aleşii locali, dar şi pregătirea cadrelor din partid. De asemenea, liderul PNL a subliniat că accesul la funcţii se va face pe principii meritocratice, adică în funcţie de performanţa fiecărui lider sau organizaţii în parte. 

„Pentru ocuparea unei funcţii publice trebuie respectate criteriile de integritate şi moralitate.Nu pot candida pentru ocuparea unei funcţii publice persoanele cu probleme penale, aflate în conflict de interese şi/sau în alte situaţii care le fac incompatibile cu funcţia respectivă”, mai arată moţiunea Orban

Orban le promite liberalilor că va promova democraţia în partid şi menţionează că formaţiunea “are nevoie, la toate nivelurile, de lideri, nu de şefi tentaţi să folosească abuziv puterea de decizie”, punând accent pe unitatea PNL.

“Deciziile partidului trebuie luate de organismele statutare ale partidului, după o largă şi prealabilă consultare a bazei partidului. Dezbaterea este singura cale normală care poate să conducă la decizii conforme cu voinţa reală a membrilor. Libertatea de exprimare în interiorul partidului este garantată. Delictul de opinie nu trebuie să existe în viaţa internă a partidului. Niciun membru al PNL care îşi exprimă opinia şi votul, în interiorul partidului, chiar dacă acestea sunt diferite de opinia liderului, nu va avea de suferit”, menţionează liderul PNL.

Ludovic Orban susţine că statutul şi regulamentele vor fi “literă de lege” şi propune digitalizarea partidului.

“Pentru îmbunătăţirea rezultatelor partidului în alegeri, conducerile partidului la toate nivelurile vor acţiona din vreme pentru pregătirea campaniei electorale. Candidaţii vor fi selectaţi din timp şi vor fi sprijiniţi pentru creşterea notorietăţii şi a încrederii prin implicare în viaţa publică. Candidaţii vor fi pregătiţi pentru a face faţă exigenţelor impuse de funcţia pentru care urmează să candideze”, se mai precizează în document.

  La capitolul Justiţie, Orban susţine că, sub conducerea lui, PNL va continua demersurile pentru modificarea legilor justiţiei şi pentru punerea în acord a deciziilor CCR cu codurile penale şi civile.

“Vom susţine demersurile de adoptare a unei legislaţii privind Răspunderea magistraţilor, răspundere care să fie una reală, să fie efectivă şi eficientă, erorile judiciare grave ocazionate de reaua-credinţă şi grava neglijenţă a magistraţilor să nu rămână nesancţionate. Totul pentru a spori responsabilitatea magistraţilor, crescând astfel calitatea actului de justiţie”, punctează Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite