Mişcarea Populară spijină unirea cu Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat miercuri, la „Adevărul Live“, că în cazul în care românii de peste Prut vor cere unirea Basarabiei cu România, noua formaţiune politică girată de Traian Băsescu va susţine necondiţionat această iniţiativă.

 „Dacă românii de dincolo vor cere unirea cu România, vom fi primii care vom susţine acest proiect. Suntem două state, dar acelaşi popor“, a afirmat, cu convingere, Eugen Tomac. „Au fost oameni împuşcaţi pe stradă pentru faptul că îşi spuneau români. Sunt foarte multe drame care s-au întâmplat. Există şi oameni care privesc cu sufletul curat spre acest ideal, România“, a continuat Tomac.

Acesta a amintit de anii ‘90, atunci când preşedintele Ion Iliescu a semnat „tratatul ruşinos“ de prietenie dintre România şi URSS. „Nu le vom închide uşa, aşa cum a făcut Iliescu în 1990. Atunci când a semnat Iliescu tratatul ruşinos de prietenie între România şi URSS, oamenii protestatu la Chişinău pentru limba română“, a adăugat Tomac.

Preşedintele interimar al PMP a promis o apropiere a României de Republica Moldova, prin intermediul formaţiunii politice pe care o conduce, precizând că „sunt patru milioane  de români care nu au dreptul să fie trataţi cu dispreţ“.

În acest context, Eugen Tomac consideră că România, ca ţara-mamă, are datoria morală de a sprijini Republica Moldova. „Noi nu suntem adepţii unui naţionalism ieftin. A fi patriot nu este o ruşine. Noi vom fi vocea care se va implica pe aceste teme, de identitate, pentru că ne preocupă. Este o abordare faţă de semenii tăi. Avem obligaţia, ca ţară-mamă, să reacţionăm, când drepturile lor sunt limitate“, a conchis Tomac.

Materiale pe aceeaşi temă:

VIDEO Eugen Tomac: „ Este vital pentru România să găsim soluţii corecte pentru a exploata resursele naturale“

Tomac, despre Udrea: „Am fost alături de ea la Congresul partidului. Este un politician de marcă“


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite