Maior îi îndeamnă pe românii din SUA să-şi păstreze spiritul, cultura şi tradiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, le-a adresat românilor de pe tot cuprinsul SUA calde felicitări cu ocazia „Zilei românilor de pretutindeni“, precum şi îndemnul de a păstra spiritul, cultura şi tradiţiile româneşti.

„Consider că acest moment festiv reprezintă un prilej de mândrie naţională, originea noastră comună fiind un reper esenţial al identităţii, un puternic liant care ne aduce împreună, într-o comunitate de valori pe care o preţuim toată viaţa. Contribuţia dumneavoastră la dezvoltarea societăţii americane, eforturile depuse pentru întărirea legăturilor dintre România şi Statele Unite ale Americii şi legătura dumneavoastră cu ţara sunt realităţi incontestabile care stau la baza sentimentelor de apreciere şi recunoştinţă pe care vi le poartă deopotrivă autorităţile române şi cele americane", se arată în mesajul lui Maior, potrivit Agerpres.

Ambasadorul sublinează şi faptul că va avea permanent în vedere menţinerea unei legături directe şi consistente cu românii stabiliţi pe teritoriul american. „Gândurile mele se îndreaptă şi către înaintaşii dumneavoastră, care au purtat în suflet dragostea de ţară şi iubirea pentru valorile naţionale. Este datoria noastră să nu le uităm aspiraţiile, dorinţa de a trăi liberi şi de a se bucura deplin de roadele muncii lor, într-o ţară care îi respectă şi pe care ei o respectă la rândul lor. Construită după asemenea valori, România de astăzi şi de mâine va fi mai puternică şi mai prosperă, doar împreună cu dumneavoastră!", mai transmite Maior.

Mesajul lui Iohannis

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în mesajul de Ziua Românilor de Pretutindeni, că a solicitat Executivului o Foaie de Parcurs prin care românii din afara graniţelor să devină în mod real o prioritate astfel încât aceştia să poată contribui la dezvoltarea României pe viitor.

„Ştiu că prin muncă, tenacitate, ambiţie şi curaj, voi, românii plecaţi în afara graniţelor, aduceţi valoare comunităţilor în care trăiţi şi faceţi cinste României, în numeroase domenii. M-aş bucura ca experienţa pe care aţi dobândit-o în străinătate să poată fi pusă în slujba ţării noastre”, le-a transmis Iohannis românilor plecaţi în străinătate, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„În acest sens, am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o «prioritate naţională» în mod real. Astfel, nu vom irosi potenţialul românilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea României, fie întorcându-se în ţară, fie reprezentând imaginea ei în lume”, a adăugat liderul de la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite