Macovei: „Germania nu a dat lovitura de graţie României, ci USL, care a adus ţării două rapoarte MCV critice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei a criticat guvernarea USL Foto: Adevărul
Monica Macovei a criticat guvernarea USL Foto: Adevărul

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că nu Germania a dat o lovitură de graţie României, ci USL a cărei guvernare a adus două rapoarte MCV critice din partea Comisiei Europene.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că nu Germania a dat o lovitură de graţie României, anunţând prin ministrul său de Interne că intenţionează să împiedice o decizie privind aderarea rapidă a ţării noastre în spaţiul Schengen, ci USL a cărei guvernare a adus două rapoarte MCV critice din partea Comisiei Europene.

„Nu Germania a dat lovitura de graţie României, ci USL care a adus ţării două rapoarte MCV critice consecutive şi îi menţine în Guvern pe Fenechiu şi Dragnea, miniştri cu probleme penale nerezolvate, în loc să renunţe la ei, pentru că Europa nu are încredere într-un astfel de Guvern“, susţine Monica Macovei  într-o declaraţie politică.


Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat săptămâna trecută că intenţionează să împiedice aderarea rapidă a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.
În cazul în care cele două ţări vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot în privinţa stabilirii unui termen concret de aderare, Germania va recurge la veto, a spus ministrul german pentru Der Spiegel, citat de Die Welt.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite