Liviu Dragnea, despre pensiile speciale nesimţite: „S-a greşit. Legea s-a făcut electoral“. Însă Legea a fost „opera“ PSD, cu premierul Tudose printre iniţiatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, într-o emisiunea la RTV, că Legea care a permis cumularea pensiei cu salariul de la stat a fost o greşeală, întrucât genera în fiecare an un impact bugetar foarte mare. Ce nu spune însă Liviu Dragnea e că legea pe care azi o critică a fost iniţiată în 2014 chiar de PSD, printre semnatari numărându-se şi premierul Mihai Tudose. La acea vreme, PSD susţinea că repară „nedreptăţile“ regimului Băsescu.

Întrebat cum explică existenţa, printre pensiile speciale, a unora foarte mari, de până la 20.000 de lei, liderul PSD a spus: “S-a greşit când s-a făcut legea, după părerea mea. Nu îmi dau seama, s-a făcut electoral, poate cu bună credinţă, dar cu multă neştiinţă, dar aplicarea ei an de an fără să fie schimbată aducea în 2-3 ani de zile la un blocaj, pentru că în fiecare an cresc salariile, în fiecare an impactul bugetar era foarte mare. E bine să înţelegem, aceste pensii de serviciu nu sunt alimentate din contribuţia celor care beneficiază, sunt alimentate din bugetul de stat”.

Legea care a eliminat restricţiile privind cumulul pensiei şi salariului, impuse în perioada crizei financiare de Traian Băsescu şi Emil Boc, a fost iniţată în 2014 de 16 parlamentari PSD, printre care şi actualul premier Mihai Tudose.  Argumentele celor 16 erau: lipsa impactului bugetar, dificultatea înlocuirii specialiştilor pensionaţi dar şi încălcarea dreptului constituţional la muncă.

”După zeci de ani de muncă tăiaţi în mod nedrept de regimul Boc-Băsescu, prin această iniţiativă legislativă românii îşi vor putea completa veniturile prin cumulul pensiei cu salariul. Astfel, mai reparăm o nedreptate comisă de regimul Boc-Băsescu. Aşa cum s-a spus şi înainte, îngrădirea unor drepturi fundamentale într-un stat democratic, membru al Uniunii Europene, reprezintă o nedreptate pe care regimul Băsescu-Boc a forţat-o asupra României împreună cu tăierile de salarii sau ale pensiilor, care n-au făcut altceva decât să sărăcească românii”, spunea atunci deputatul PSD  Ana Birchall, unul dintre inţiatorii legii, alături de Mihai Tudose, Florin Iordache, Marcel Ciolacu şi Marian Neacşu, toţi oameni de încredere ai lui Liviu Dragnea. 

„Adevărul“ a scris azi că Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au contrat dur cu Lia Olguţa Vasilescu din cauza pensiilor speciale şi a plafonării indemnizaţiilor pentru creşterea copilului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite