Liviu Avram, despre motivele pentru care Dăncilă a sărit în barca lui Iohannis în chestiunea autonomiei Ţinutului Secuiesc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţia fostului premier Viorica Vasilica Dăncilă în scandalul momentului, cel al autonomiei Ţinutului Secuiesc, ar putea ţine de straturile politicii dâmboviţene, cele mai puţin expuse marelui public.

Ipoteza a fost lansată joi de Liviu Avram în cadrul emisiunii online „Ora Adevărului”, difuzată zilnic, începând cu orele 11.00 pe canalele deFfacebook şi YouTube ale cotidianului „Adevărul”. 

Liviu Avram, sub amendamentul faptului că actuala stare de carantină naţională nu-i permite verificarea din teren a ipotezei sale, a legat intervenţia neaşteptată a fostului premier de o eventuală tragere la răspundere a fostului guvern pentru situaţia în care se aflau rezervele naţionale la începutul acestei situaţii generate de actuala pandemie. 

„Este posibil ca fostul premier să fi făcut foarte repede legătura între posibila tragere la răspundere pentru situaţia ţării, vezi declaraţia de marţi pe această temă a şefului statului, şi chestiunea de miercuri legată de autonomia Ţinutului Secuiesc, în care pur şi simplu a cerut demisia actualului şef de partid din care şi ea face parte. Or, cine a condus ţara până în toamna anului trecut? PSD, cu doamna Dâncilă, pe post de premier. Mi s-a părut că o văd pe doamna Dăncilă asemenea unui gladiator în fostele arenele romane implorând un gest de mărinimie din partea Cezarului. Fiindcă dacă s-ar aplica legislaţia în domeniu…Pe de altă parte, în acest caz, cel al iniţiativei legislative privind autonomia Ţinutului Secuiesc, personal nu văd niciun fel de vină ce poate fi atribuită actualului lider PSD, Marcel Ciolacu”, a arătat Liviu Avram.

Preşedinţele Klaus Iohannis a atacat miercuri principalul partid politic al ţării pe tema proiectului legislativ propus de UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc, adoptat tacit de Camera Deputaţilor, dar respins apoi de Senat. Acest proiect a prilejuit declaraţii spectaculoase venite nu doar partea şefului statului, ci şi a liderilor PSD, UDMR sau USR. Pata de culoare a fost adusă însă de intervenţia în aceeaşi chestiune a fostului premier, Viorica Vasilica Dăncilă, care i-a cerut, într-o postare pe facebook, demisia actualului lider al PSD, Marcel Ciolacu, atât de la şefia partidului, cât şi de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite