Liderul grupului ALDE intervine în duelul Nicolai-Antonescu: Norica Nicolai are dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a respins acuzaţiile europarlamentarului Norica Nicolai, potrivit cărora Antonescu a făcut lobby şi la Guy Verhofstadt, liderul ALDE, pentru ca europarlamentarul Adina Vălean, soţia sa, să fie promovată în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. Verfostadt îi dă dreptate Noriăi Nicolai.

Cu două zile înainte de congres, europarlamentarul Norica Nicolai a declanşat un atac fără precedent la adresa lui Crin Antonescu. Nicolai îi reproşează fostului lider liberal că a renunţat la tot ce a construit în ultimii ani, doar pentru ca soţia sa să obţină postul de vicepreşedinte al Parlamentului European din partea PPE.

„Crin Antonescu nu cred ca mai poate reveni vreodată în fruntea PNL sau să mai fie candidat la alegerile prezidenţiale. Din păcate, pentru un preţ prea mic, Crin Antonescu a pierdut partidul. Ca să îşi pună soţia vicepreşedinte al Parlamentului European, Crin Antonescu a renunţat la tot”, a spus Nicolai.

Replica lui Antonescu a venit chiar a doua zi. Bătându-i obrazul pentru lipsa de colegialitate şi acuzând-o, indirect, că nu cunoaşte mecanismele de funcţionare ale Parlamentului European, deşi are la activ un mandat de eurodeputat.

„Norica Nicolai s-a descalificat. După o experienţă de cinci ani în PE ştie că nu aşa se pot face lucrurile aşa în PE. Şapte ani Adina Vălean a reprezentat la vârf grupul ALDE. Avea un nume, avea o cotă, care nu putea fi impusă nici de Antonescu, nici de Băsescu. Ea nu s-a amestecat în politica internă. Doamna Nicolai a intrat într-o situaţie încurcată pe care nu vreau să o comentez“, a replicat Antonescu, care a vorbit de o întâlnire cu Guy Verhofstadt, liderul liberalilor în Parlamentul European, la care cel din urmă a vorbit despre Adina Vălean, ca cea mai bună variantă pentru a o propune vicepreşedinte al Parlamentului European din partea grupului LDE.

„A fost exact opusul“

Verhofstadt a intervenit în emisiunea „Sinteza Zilei“ pentru a demonta afirmaţiile lui Antonescu. „A fost exact invers. Am fost in Romania cu câteva săptămâni înainte de alegeri şi m-am întâlnit cu domnul Antonescu şi cu doamna Vălean. Şi l-am asigurat atunci de susţinerea grupului pentru Adina Vălean care vroia să devină vicepreşedinte al PE. Deci nu era nicio problema. Dar asta nu e elementul principal în politică, ambiţiile personale ale unor persoane. Ceea ce mă îngrijorează e ceea ce se întâmplă cu liberalismul în România“, a recaţionat liderul ALDE.

Citeşte şi:

Proscrişii din PNL şi-au făcut fundaţie

PROIECT Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi liberali excluşi din PNL, au anunţat, cu surle şi trâmbiţe,  înfiinţarea unui nou partid liberal, însă, în final, au lansat doar un ONG cu nume cel puţin pompos: „Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“

Varujan Vosganian, la Adevărul Live: „PDL va accepta un candidat propus de PNL, care să se distanţeze de Băsescu“

Senatorul PNL Varujan Vosganian a vorbit, la Adevărul Live, despre miza Congresului PNL, care va avea loc în weekend, despre fuziunea cu PDL, despre poziţia PNL vizavi de preşedintele Taian Băsescu, dar şi despre politica lui Klaus Iohannis din calitatea sa de lider al PNL.

Grupul lui Tăriceanu: „Cerem oprirea sancţionării membrilor PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii“

Fundaţia lansată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu săptămâna aceasta reacţionează vizavi de declaraţiile liderilor PNL, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit cărora liberalii care s-au alăturat grupului lui Tăriceanu riscă sancţiuni. Simpatizanţii ONG-ului cer organizarea unei dezbateri în cadrul Congresului de la sfârşitul lunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite