Leon Dănăilă, academicianul care deschide lista PNL Bucureşti la Senat: Tehnocraţia e bună, dar e limitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul neurochirurg Leon Dănăilă. FOTO Corina Macavei
Medicul neurochirurg Leon Dănăilă. FOTO Corina Macavei

Leon Dănăilă, academicianul care va deschide lista PNL Bucureşti la Senat, a declarat, luni, că a intrat în politică pentru a putea să schimbe legi, în condiţiile în care „tehnocraţia e bună“, dar nu poate să aibă şi un impact cuantificabil.

Întrebat de presă de ce a intrat în politică la 83 de ani, Leon Dănăilă a precizat că a venit momentul să nu mai fie simplu spectator, ci vrea să participe la redactarea legilor cu impact. 

„Sper să pot face o conexiune foarte bună între activitatea profesională şi cea politică. În politică, sper să ia mulţi exemplul de la felul cum mi-am condus eu secţia, dar şi activitatea neurochirurgicală din România. Fără politică nu se poate aplica nişte legi generale în orice domeniu. Tehnocraţia e bună, dar e limitată. oamenii politici au vederi mai mari“, a precizat, la rândul său, neurochirurgul Leon Dănăila. 

„Suntem onoraţi că domnul academician Leon Dănăilă a acceptat să deschidă lista de Bucureşti, fiind pe poziţia întâi la Senat. Domnul academician e un neurochirurg foarte cunoscut şi apreciat în România care a făcut mii de operaţii, a salvat mii de vieţi. Este autorul a peste 54 de cărţi. E o personalitate de la care avem de învăţat şi din experienţa căruia putem afla foarte multe lucruri. Reforma sistemului de sănătate reprezintă o prioritate pentur PNL şi cred că din postura Domniei sale în Parlamentul României, experienţa, expertiza, felul cum înţelege sistemul de sănătate, vor fi folositoare pentru a schimba lucrurile în bine”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite