Klaus Iohannis, la Strasbourg: Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România, dar asta nu înseamnă că nu avem probeme. Avem probleme mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită oficială la Strasbourg, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu angajaţii care lucrează în structurile Consiliului Europei şi cu reprezentanţi ai comunităţii române din Alsacia. Şeful statului le-a transmis românilor, în contextul conflictului pe tema graţierii, că "nu e îngrijorat pentru democraţia din România", dar a admis că avem probleme cu statul de drept.

"Hai să dăm mână cu mână, e 24 ianuarie: La mulţi Ani, de ziua Micii Uniri! Nu cred că cineva este străin de dezbaterile politice din România, care se poartă în jurul noţiunii de stat de drept. Ori Consiliul Europei, CEDO şi Comisia de la Veneţia rămân partenerii noştri în domeniul statului de drept. Noi trebuie să dovedim că democraţia romanească nu doar că a împlinit un număr de ani, ci este pe cale de a deveni matură.Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România. Este o democraţie vie, cu dezbateri, certuri - la noi cultura dezbaterii nu a fost pe primul loc, mai ales în anii comunismului când ni s-a spus să stăm liniştiţi şi să nu dezbatem politica. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne facem că nu avem probleme. Avem probleme mari. Câteoadată, înainte să fie mai bine, trebuie să fie mai rău. Mă tem că acesta este faza în care ne aflăm acum. Nu vă temeţi, nu am de gând să reiau discursul meu de aseară, dar nu pot să nu remarc că România a avut generaţii de pooliticieni mari, făuritori de naţiune, iar acum nu suntem în acea fază", le-a transmis Iohannis românilor din Strasbourg, apoi i-a salutat pe fiecare în parte. "Eu sunt mai de dreapta, încep de la dreapta", a glumit Iohannis, înainte de a sta de vorbă cu oamenii. 

 La întâlnire au fost prezenţi şi parlamentari români, reprezentanţi la Consiliul Europei, printre care liberalii Ionuţ Stroe, Cezar Preda şi Daniel Fenechiu, dar şi deputatul UDMR Attila Korodi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite