Klaus Iohannis pleacă în Polonia. Conflictul din Ucraina, subiectul principal de discuţie cu liderii Poloniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă în această seară într-o vizită de două zile în Polonia. De la ora 17.45, şeful statului va susţine o scurtă declaraţie de presă de la Aeroportul Otopeni. Corespondentul „Adevărul“ va transmite livetext întreaga vizită a preşedintelui Iohannis.

Din delegaţia prezidenţială  fac parte consilierii  Dan Mihalache, Lazăr Comănescu, Leonard Orban, Andrei Muraru şi purtătorul de cuvânt Tatiana Niculescu Bran, care a lipsit de la ultimele două vizite oficiale ale şefului statului.  Spre deosebire de vizita în Germania, Carmen Iohannis nu-l însoţeşte pe Klaus Iohannis şi în Polonia.

„Agenda discuţiilor cuprinde subiecte legate de evoluţia relaţiilor bilaterale din punct de vedere economic, politic şi militar. Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România şi Polonia în cadrul UE şi NATO, cu accent pe cooperarea regională. Vom discuta şi tema securităţii cu referire, în mod special, la chestiunea Ucraina. Ambele state, atât România, cât şi Polonia, au un interes major faţă de vecinătatea estică. De aceea, cred că există premise ca împreună, România şi Polonia, să joace un rol major în configurarea cooperării NATO şi UE cu partenerii din regiune “, a spus Iohannis, înainte de a decola spre Varşovia.

Programul viziei

Joi: 10.20 Convorbiri private cu preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, apoi convorbiri cu părticiparea membrilor celor doua delegaţii.

11.15 Declaraţie comuna cu Bronislaw Komorowski.

11.50 Depunere de coroane de flori la monumentul Ostaşului necunoscut.

12.15. Dejun de lucru oferit de preşedintele Seimului, Radoslow Silorski.

15.00 întâlnire cu preşedintele Senatului, Bogdan Borusewicz.

16.00 Întâlnire cu comunitatea romană. 19.30 Dineu oferit de preş Poloniei.

Vineri. 10.00 Întâlnire cu prim-ministrul Polonie, Ewa Kopacz.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări livetext declaraţiile preşedintelui:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite