Ironia a devenit realitate. Când s-a produs prima „mare ruptură“ între Dragnea şi Grindeanu: „Eu am prins 17 ştiuci şi el 9“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PSD,Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu. FOTO
Liderul PSD,Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu. FOTO

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a publicat, la sfârşitul lunii martie, mai multe poze de la o partidă de pescuit unde a mers însoţit de premierul Sorin Grindeanu. Dragnea afirma la acel moment că între cele două instituţii pe care ei le conduc, Guvern şi Parlament, s-a produs „marea ruptură“, această precizare fiind şi o ironie la faptul că în spaţiul public apăruseră primele informaţii despre tensiunile între premier şi liderul PSD.

„În acest sfârşit de săptămână, l-am învăţat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament şi Guvern a avut loc: eu am prins 17 ştiuci şi el 9.  Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu“, a fost mesajul publicat la 26 martie de Liviu Dragnea pe Facebook. Precizările veneau în contextul în care premierul fusese de mai multe ori atenţionat că trebuie să implementeze „ad litteram“ programul de guvernare, în caz contrar urmând a da socoteală. 

Până la urmă, cu toate că au fost tensiuni în mai multe momente între liderul PSD şi premier, cum a fost şi cazul proiectului Legii salarizării, până la urmă aceştia au dialogat şi au reuşit să colaboreze instituţional.  

Joi, Comitetul Executiv al PSD, for de conducere din care fac parte vicepreşedinţii partidului şi liderii din teritoriu, i-a retras  sprijinul politic premierului pentru a-l forţa să demisioneze. Însă Grindeanu a refuzat şi a anunţat că pleacă din fruntea Guvernului numai dacă Iohannis va garanta că numeşte un nou premier tot de la PSD. Grindeanu îl acuză pe Dragnea că vrea toată puterea. Toţi miniştrii PSD şi ALDE au demisionat din Guvern.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite