Ionuţ Vulpescu (PSD): „PDL suferă de o formă acută de amnezie politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu critică propunerea PDL privind reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12% şi consideră că PDL suferă de „o formă acută de amnezie politică“.

„Este o culme a demagogiei să pretinzi de la guvernul în funcţie să scadă cota unică, când tu, PDL, partid la guvernare timp de 4 ani, ai respins în fel şi chip reducerea oricăror taxe. Nu ai vrut să reduci cota unică şi nu ai vrut să reduci nici contribuţiile sociale“, declară Ionuţ Vulpescu într-un comunicat.

Deputatul PSD reaminteşte că în timpul guvernării PDL preşedintele Traian Băsescu s-a opus „vehement“ măsurii de reducere a cotei unice de la 16% la 12%.

Ionuţ Vulpescu susţine că Guvernul USL are un standard economic foarte bun, fiind singurul executiv care a scăzut TVA, a crescut salariul minim la 800 de lei, având în plan creşterea salariului minim în sistemul public central la 1.000 de lei şi reducerea CAS-ului la angajator, informează Agerpres. 

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă că PDL a depus în Parlament un proiect legislativ pentru reducerea fiscalităţii şi în care se propune, printre altele, reducerea cotei unice de la 16% la 12%, creşterea salariului mediu la 1.000 de lei şi neimpozitarea profitului investit pentru capitalizare. 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite