Iohannis: România poate trimite sprijin logistic şi persoane calificate pentru a ajuta autorităţile italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Italiei, în memoria victimelor cutremurului de săptămâna trecută din localitatea italiană Amatrice.

Preşedintele României le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi. „Am exprimat condoleanţele noastre, ale României, ale românilor, pentru victimele acestei catastrofe. Sunt, din păcate, sute de pierderi de vieţi omeneşti, sunt alte sute de persoane rănite. Din păcate, între acestea se află şi mulţi, prea mulţi români şi cu această ocazie vreau să spun încă o dată condoleanţe familiilor victimelor. În acelaşi timp, gândul meu se îndreaptă şi spre cei care au fost răniţi, cărora le doresc însănătoşire grabnică, şi spre familiile celor răniţi', a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că a cerut Guvernului implicare totală pentru sprijinirea familiilor victimelor.

„Între timp, există deja o Hotărâre de Guvern care stabileşte măsuri de ajutorare pentru cei loviţi de această catastrofă. Am reiterat şi la întâlnirea cu domnul ambasador disponibilitatea noastră de a veni cu sprijin logistic, material şi persoane calificate, în măsura în care se doreşte acest lucru', a mai spus liderul de la Palatul Cotroceni.

Citeşte: 

MAE clarifică situaţia românilor dispăruţi în Italia

Ministerul Afacerilor Externe a făcut noi precizări cu privire la situaţia românilor dispăruţi în urma cutremurului din Italia.

Cutremurul din Italia, prin ochii copiilor din Amatrice: „Totul s-a prăbuşit, cu excepţia munţilor“

În timp ce căutarea victimelor cutremurului de miercuri, cu magnitudinea de 6,2 pe Richter, este aproape de final, iar speranţa de a găsi supravieţuitori practic a dispărut, autorităţile italiene se pregătesc acum de evaluarea daunelor şi de organizarea vieţii locuitorilor din regiunea devastată, în lunile următoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite