Iohannis, dezlănţuit: Mi se pare inadmisibil că Guvernul PSD a bătut şi gazat românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac foarte dur la adresa PSD în ceea ce priveşte modul în care Guvernul şi Jandarmeria au gestionat desfăşurarea protestului din 10 august.

Întrebat dacă a primit vreun raport despre violenţele din 10 august, Klaus Iohannis a lansat un atac foarte dur:  „Sigur, am primit un raport de la cei care se ocupă în Administraţia Prezidenţială de securitatea naţională. Concluziile pe partea neplăcută, să le prezinte procurorii militari. Au fost atâtea lucruri negative. Faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incallificabil şi inadmisibil. Dar nu vreau să mă pronunţ până nu avem concluzii mai amănunţite ale procurorilor“, a mai spus Iohannis, care participă vineri seară la o şedinţă informală a PNL la Sibiu.

Ulterior, şeful statului a comentat şi declaraţia lui Liviu Dragnea, cel care a spus că ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat în aprilie 2017.  

„Nu am auzit de aşa ceva. Mi s-a părut că omul are fricile, obsesile şi coşmarurile unui dictator“, a precizat Iohannis, fiind întrebat dacă la el a ajuns informaţii privind aşa-zisa tentativă. 

Numărul plângerilor depuse în dosarul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 705, a anunţat vineri Parchetul General. De asemenea, instituţia precizează că a fost dispusă realizarea unei expertize fizico-chimice asupra substanţelor cu efect iritant-lacrimogen existente în muniţia şi în recipientele ridicate de la sediul Jandarmeriei.

Citeşte şi:

Prima reacţie a lui Klaus Iohannis la declaraţiile lui Liviu Dragnea despre tentativa de asasinat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite