Iohannis, dejun cu ambasadorii străini: Am discutat despre locul nostru în UE, despre refugiaţi şi despre atacurile teroriste de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediaafax
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediaafax

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, astăzi, cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti despre dorinţa României de a face parte din nucleul UE, despre colaborarea cu ţările de tranzit pentur a opri valul de refugiaţi, dar şi despre prevenirea atacurilor teroriste.

„Am discutat despre foarte multe teme importante pentru noi şi pentru UE. Am discutat despre rolul şi locul nostru în UE, că vrem să fim parte în nucleul Uniunii Europene. Am discutat despre migraţie, despre refugiaţi, despre faptul că trebuie să colaborăm cu ţările de tranzit şi de origine pentru a opri acest val de refugiaţi. Am discutat despre groaznicele atacuri teroriste care au avut loc la Paris şi despre modalităţile de a preveni astfel de atacuri şi în general despre probleme pe care le avem în vedere“, a spus Klaus Iohannis, după întâlnirea cu  cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în ţara noastră.

Liderii Uniunii Europene şi Turciei se vor reuni în summit duminică la Bruxelles pentru „a redinamiza relaţiile“ lor şi "opri fluxul migratoriu" în plină criză a refugiaţilor, a anunţat luni preşedintele Consiliului European Donald Tusk, pe contul său de Twitter, informează AFP, citat de Agerpress.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite