Iohannis cere scuze evreilor: Întrebarea retorică nu a fost pentru a jigni, ci pentru că Dragnea se întâlneşte cu nu ştiu cine, pentru nu ştiu ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis le cere scuze comunităţilor evreieşti pentru mesajul înţeles greşit.
Klaus Iohannis le cere scuze comunităţilor evreieşti pentru mesajul înţeles greşit.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut scuze comunităţilor evreieşti pentru întrebarea retorică adresată anterior în aceeaşi zi şi a precizat că „în niciun caz aceasta nu a fost pentru a jigni”, ci din cauza lipsei de transparenţă a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Şeful statului a adăugat că o va întreba pe Viorica Dăncilă „cu ce ocazie a plecat într-o vizită bilaterală fără să sufle o vorbă, nici măcar din politeţe”.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, după o dezbatere cu tinerii din Bacău, despre declaraţiile făcute anterior pentru care a fost acuzat în spaţiul pubic de antisemitism. Acesta întrebase retoric „cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii”, făcând referire la vizita liderului PSD Liviu Dragnea în Israel.

„În niciun caz această întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau statul Israel cu care avem relaţiile cele mai bune. Întrebarea mi-am pus-o pentru că preşedintele Camerei Deputaţilor se întâlneşte acolo pentru a face nu ştiu ce şi cu nu ştiu cine. Dacă existau declaraţii transparente înaintea plecării, am fi ştiut şi noi mai bine”, a precizat Iohannis.

Şeful statului a mai adăugat că o va întreba pe Viorica Dăncilă vineri „cu ce ocazie a plecat în vizita bilaterală în Israel fără să sufle o vorbă”.

„Fiţi siguri că o să o întreb pe Viorica Dăncilă cu ce ocazie a plecat în vizita bilaterală în Israel fără să sufle o vorbă, nici măcar din politeţe. Şi dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele republicii şi eu mă ocup de politica externă”, a completat şeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat că nu există nicio problemă cu Israelul, precizând totodată că mutarea ambasadei este „o falsă temă lansată de politicieni care îşi doresc să se profileze în politica internă sau să obţină recunoaştere pe plan internaţional”. 

„Eu nu văd nicio problemă cu Israelul, să ne înţelegem foarte bine. Eu m-am zbătut pentru această relaţie excelentă pe care o avem. M-am implicat extrem de mult în combaterea antisemitismului şi o voi face şi în continuare. Dar politicieni de la noi care doresc să se profileze în politica internă încearcă să folosească astfel de teme false pentru a câştiga capital electoral, recunoaştere internaţională, nu ştiu. Chiar, ar trebui să-l întrebaţi pe domnul Dragnea ce îşi doreşte de fapt”, a completat preşedintele României. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite