Hoyt Yee: Există oficiali şi foşti oficiali guvernamentali din România care au interdicţie în SUA. Ponta: Nu am informaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoyt Yee, adjunctul Victoriei Nuland FOTO Mediafax
Hoyt Yee, adjunctul Victoriei Nuland FOTO Mediafax

Brian Hoyt Yee, asistent adjunct al secretarului de Stat american, a declarat, marţi, în Congres, că există oficiali şi foşti oficiali guvernamentali din România şi Ungaria care nu au permisiunea să călătorească în SUA ca urmare a unor suspiciuni de corupţie.

UPDATE Dosarele privind acordarea vizelor pentru SUA sunt confidenţiale, potrivit legislaţiei, arată Ambasada SUA, precizând, pentru Mediafax, că Departamentul de Stat a descoperit că există cetăţeni români care nu se califică pentru primirea vizei din cauza unor condamnări pentru activităţi infracţionale.

”Dosarele privind acordarea vizelor sunt confidenţiale, potrivit legislaţiei Statelor Unite. Nu discutăm detaliile cazurilor individuale de evaluare privind vizele. Departamentul de Stat a descoperit că există unii cetăţeni români care nu se califică pentru primirea vizei din cauza unor condamnări pentru activităţi infracţionale, inclusiv pentru implicare în acte de corupţie sau obţinere de beneficii din corupţie”, arată Ambasada SUA într-un răspuns transmis miercuri seară, la solicitareaMediafax de a furniza informaţii legate de oficiali şi foşti oficiali guvernamentali din România care nu au permisiunea să călătorească în SUA ca urmare a unor suspiciuni de corupţie.

Întrebat în cadrul unei audieri în Subcomisia pentru Europa şi Eurasia din cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor dacă sunt oficiali din România şi Bulgaria care au interdicţie de intrare în SUA, Brian Hoyt Yee a declarat: "Există oficiali şi foşti oficiali guvernamentali din cele două ţări care nu au permisiunea să călătorească în SUA ca urmare a unor suspiciuni de corupţie".

Audierea a avut ca temă situaţia din Ungaria şi relaţiile SUA cu această ţară.

Premierul Victor Ponta afirmă că nu are informaţii potrivit cărora persoane angajate în Guvern au interdicţie de a intra pe teritoriul SUA din cauza unor probleme legate de corupţie sau că ar aparţine unor servicii de informaţii. Afirmaţiile au fost făcute de premier după ce un jurnalist l-a întrebat dacă are informaţii potrivit cărora angajaţi ai Guvernului ar avea interdicţie de a călători în Statele Unite ale Americii din cauza unor probleme legate de corupţie.

„Eu n-am informaţii, aşa cum n-am informaţii despre ofiţeri din cadrul Guvernului. Dacă-i ştiţi dumneavoastră, să-mi ziceţi şi mie, vă rog mult de tot“, i-a răspuns Ponta jurnalistului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite