Herr Iohannis, îl doriţi liberal pe premierul independent al străzii?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt mai bine de zece luni de când preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcţia de premier pe independentul Dacian Cioloş, justificând această opţiune şi după o consultare cu reprezentanţi ai societăţii civile, în final alegând soluţia independentă, tehnocrată.

„În urma primei runde, a consultării societăţii civile, a oamenilor care au fost în strada, mi-am format o opinie şi vreau să o prezint şi dumneavoastră, pe scurt (...). După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării şi a avea garanţia că vom avea o îmbunătăţire netă a clasei politice, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în niciun fel de scandal, o persoană integră, care a dovedit practic că ştie să gestioneze sisteme şi situaţii complicate”, spunea domnul Iohannis, în 10 noiembrie 2015, după desemnarea premierului independent Dacian Cioloş.

Ieri, Klaus Iohannis a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care s-a desfăşurat la Bucureşti şi i-a transmis premierului că dacă doreşte să guverneze din iarnă trebuie să să opteze pentru cel puţin o simpatie politică: „recunosc că, personal, cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare”.

O întrebare am pentru herr Iohannis: îl doriţi liberal pe premierul independent al străzii?

Într-un interval de zece luni, vă suciţi, odată îl prezentaţi pe Cioloş ca fiind propunerea străzii, apoi, după zece luni, propuneţi politizarea propunerii străzii: Daciane, intră într-un partid... Un Cioloş PNList, USR-ist, sub zero şanse PSD-ist. Acum zece luni, pentru dumneavoastră partidele erau rele iar, astăzi sunt bune, domnule Iohannis?

De ce reveniţi la „obiceiurile proaste” ale politicii de care spuneaţi că vă delimitaţi? De ce politizaţi un proiect pe care l-aţi garantat independent, tehnocrat, imaculat? De ce murdăriţi ce aţi girat acum zece luni, domnule preşedinte? Îl doriţi pe Dacian Cioloş co-preşedinte în locul domnului Vasile Blaga?

Prin oferta de măritiş făcută de Iohannis independentului Dacian Cioloş, preşedintele României devine un actor electoral de primă mână şi se relansează ca promotor al intereselor dreptei, principalul punct strategic al dreptei şi principalul adversar al PSD.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite