Imperiul austro-ungar, Lasconi, băncile și monstruoasa coaliție. Ai două urechi și o gură. Păstrează proporția!

0
0
Publicat:

Un proverb japonez, care înglobează o înțelepciune profundă, indiferent de trib sau limbă, în câteva cuvinte spune așa: Ai două urechi și o gură. Păstrează proporția!

Imperiul Austro-Ungar

În urmă cu câteva zile, neoș naționaliștii Gabriel Pleșa – primar USR de Alba Iulia, Gheorghe Funar și mai mulți membri AUR au organizat un proces simbolic împotriva imperiului Austro-Ungar care i-a executat pe Horea, Cloșca și Crișan.

Cu durerea strămoșească în suflete, cu o profunzime naționalistă ieșită din comun, cu tricolorul aruncat pe o masă și agățat într-un băț de pescuit, Imperiul Austro-Ungar a fost condamnat de stabor. Apoi, nu a durat mult până când Funar a ajuns la tunelurile dacice.

Ceea ce m-a mirat este că nu au condamnat și poporul iudeu pentru execuția lui Isus sau pe domnu` Napoleon pentru crime de război.

Și când te gândești că apărătorii țărișoarei, atât de perfect ideologizați au mai condamnat și un nevinovat, pentru că la data faptei nu exista Imperiul Austro-Ungar, ci doar Imperiul Habsburgic.

Naționaliști făr` de istorie sunt precum păstărvii zburători, doar basme.

Lasconi

În ultimii cinci-șase ani, vechile partide politice, PSD și PNL, în permanență și pe nedrept au pus eticheta pe USR ca fiind un partid certat cu biserica și promotor al minorităților sexuale.

Nimeni nu poate nega latura liberală a USR, însă a eticheta toți membri și simpatizanții săi ca fiind „atei” (nu că ar fi o problemă ca cineva să fie ateu) și „diferiți de restul” este o exagerare, o generalizare nefericită precum retorica că toți PSDiștii sunt comuniști și/sau corupți.

În condițiile în care, tu, USR, dorești alianță cu Ludovic Orban și PMP, declarațiile Elenei Lasconi chiar nu erau un motiv de retragere de pe lista de europarlamentare, atâta timp cât partidul a promovat-o pentru rezultatele personale administrative, nu pentru crezurile intime, mai mult la data referendumului Elena Lasconi nefiind membru USR.

Practic, prin decizia conducerii USR, total opusă gândirii liberale, nu face decât să întărească eticheta pusă de partidele vechi pe USR, de partid de nișă, profund anti la tot ce este legat de tradiție, ceea ce nu cred că este cazul.

USR fix de asta nu avea nevoie pentru a ieși din logica de 12-13%.

Băncile și monstruoasa coaliție

Din 11 noiembrie, plățile cu numerar vor fi limitate la 5.000 de lei în cazul tranzacțiilor dinspre persoane fizice către persoane juridice și maximum 1.000 de lei în cazul tranzacțiilor între firme, în condițiile în care în România, aproximativ 40% dintre cetățeni nu au un card bancar.De câteva zile, liderul sistemului bancar din România a anunțat public că majorează aproape toate comisioanele.

Întreb și eu consultanții și consilierii PSD și PNL care este strategia economică și politică care stă la baza acestei decizii pripite?

S-a gândit cineva din monstruoasa coaliție la micile magazine din România, din mediul rural şi oraşele mici (acelea care încă nu sunt absorbite de multinaționalele care au preluat piața din marile orașe dar care declară profit minuscul în România) care sunt cuprinse de revoltă, pentru că nu îşi mai pot plăti distribuitorii cu cashul primit de la clienţi, dat fiind faptul că majoritatea plăţilor în aceste zone se fac cash?

Acesta este „patriotismul economic” al PSD? S-au gândit strategii PSD și PNL că subiectul constituie o pâine caldă electorală de cea mai bună calitate pentru AUR?

Pe cine vor vota românii în 2024?

Cele trei exemple de mai sus arată de ce astăzi clasa politică din România este la fără frecvență la propriu și la figurat, un evident faliment al partidelor vechi dar și al celor noi, unele parcă moarte dinainte de tăierea moțului.

După ce au condamnat un nevinovat - Imperiu Austro-Ungar și au imaginat o Românie în care părinții și bunicii sunt 100% digitalizați și nu folosesc cash, o trag pe dreapta și pe Lasconi pentru o opțiune majoritară.

Faliment scrie pe România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite