Haos în PNL: Antonescu îşi taie concediul ca să numească noul ministru al Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL Crin Antonescu FOTO Cosmin Iftode
Liderul PNL Crin Antonescu FOTO Cosmin Iftode

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat miercuri seară că se întoarce din vacanţă pentru a face o nouă nominalizare la conducerea Ministerului Transporturilor şi a desfiinţat toate propunerile vehiculate de presă.

Acuzaţia de trafic de influenţă care l-a scos definitiv pe Ovidiu Silaghi din cursa pentru Ministerul Transporturilor şi informaţiile contradictorii apărute din partea membrilor formaţiunii au provocat haos în PNL.  Contradicţiile din tabăra liberală au fost alimentate de intervenţia lui Crin Antonescu, care şi-a contrazis colegii de partid şi se pregăteşte să-l anunţe pe succesorul lui Fenechiu.

Miercuri seară, într-o intervenţie televizată, Antonescu a precizat că are propria sa propunere în ce priveşte persoana care va prelua şefia Ministerului Transporturilor şi nu se regăseşte în informaţiile transmise, pe surse, de către colegii liberali. Liderul PNL a dat asigurări că este vorba despre o persoană care, „vreme de ani de zile“, nu a fost implicată în scandaluri legate de ANI sau DNA.

Totodată, a precizat că este vorba despre un lider politic al PNL şi a desfiinţat toate scenariile apărute în presă, în special cel care viza o posibilă rocadă cu social-democraţii.

 Shimbul de ministere implica plecarea lui Radu Stroe de la Interne la Transporturi, urmând ca postul rămas vacant să fie ocupat de un membru PNL. „Nu s-a pus în discuţie nicio secundă şi nu se ia în calcul un schimb de minstere între noi şi partenerii de guvernare. PNL şi-a asumat acest portofoliu şi o va face în continuare“, a declarat liderul liberal, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Pe de altă parte, senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat, în aceeaşi zi, că un schimb de ministere „este posibil“.

Numele tăiate de pe listă

Înainte ca Antonescu să clarifice însă, aceste aspecte, PNL a răsuflat mai multe propuneri.

Actualul secretar de stat, Cristian Ghibu, era văzut ca fiind un potenţial candidat pentru acest portofoliu, numele său fiind vehiculat alături de cel al lui Teodor Atanasiu şi al Noricăi Nicolai, potrivit Mediafax.

Surse din cadrul formaţiunii au precizat, marţi, că actualul secretar de stat de la Transporturi era considerat candidatul ideal de mai mulţi membri PNL, după ce a fost numit de premierul Victor Ponta pentru a se ocupa de conducerea ministerului, în timpul interimatului asigurat de el.

Pe de altă parte, fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, europarlamentarul Norica Nicolai, secretarul Camerei Deputaţilor, Cristian Buican şi senatorul Marius Nicoară se numărau, la rândul lor, pe lista propunerilor apărute. Atanasiu, Nicoară şi Buicau erau, potrivit Mediafax, propunerile avansate de organizaţiile locale.

Alte propuneri, potrivit informaţiilor apărute în presă, îl includeau pe fostul şef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, Aleodor Frâncu, în prezent Director General al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian.

Multe dintre numele vehiculate fuseseră implicate în diverse scandaluri, de notorietate fiind cazul europarlamentarului Norica Nicolai, care fusese propusă în 2008 pentru portofoliul Justiţiei, dar care a fost respinsă de Traian Băsescu, după ce s-a aflat că instrumentase un dosar penal în urma căruia o persoană nevinovată fusese condamnată şi închisă.

Crin Antonescu vine şi rezolvă problema

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat va ajunge în ţară înaintea zilei de 26 august, pentru a rezolva problema legată de viitoarea nominalizare la Transporturi.

Antonescu şi-a prelungit concediul cu încă 10 zile pe 14 august, înainte ca DNA să ceară începerea urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, acuzat de trafic de influenţă şi de favorizarea lui Nelu Iordache, fost patron al companiei Romstrade.

Cu toate acestea,  a intervenit activ în problemele colegilor săi de partid şi, într-un comunicat de presă, l-a apărat pe Silaghi, afirmând că este victima unei campanii de decredibilizare care vizează întreaga formaţiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite